Theo & Den Magiske Talisman (Thannanaya)

Vil redde sin morfar

Theodors eneste ven er hans gamle morfar Harald. Da Harald falder i en dyb søvn, og alle siger, at han snart vil dø, rejser Theodor til landet bag stjernerne – Thannanaya – for at forsøge at hente ham hjem igen, inden han når dødsrigets port.

Magisk eventyr

På rejsen får han selskab af klassekammeraten Simone, der selv har et ønske om selv at hente nogen, hun har elsket, hjem til livet igen. Theodor og Simone bliver hvirvlet ind i et magisk eventyr, da de bliver stillet overfor nogle sjælerensende prøver i Thannanaya, en verden der mest af alt minder om Narnia.

‘Theo & Den Magiske Talisman’ bryder på mange måder med de mere klassiske julekalendere. Der bliver holdt juleaften med gaver og dans om juletræet, men her stopper det julerede også.

Julekalenderen forsøger at behandle noget at det sværeste i livet, nemlig døden. Samtidig er den en rigtig familie julekalender der indeholder adskellige lag, så både de yngste og ældste i familien får noget ud af den. Døden behandles og vi kan se den i julekalenderen fra vores eget udgangspunkt, hvad enten vi er barn, forældre eller den ældre der skal sige farvel til livet.

Sprænger grænser for hvad en julekalender kan og er

”Vi sprænger nogle grænser for, hvad en julekalender kan. Vi tør behandle en sårbar tematik på en måde, hvor vi ikke taler ned til børnene. Vi taler op til børnene i stedet. Vi giver dem det, de ønsker i en kalender, men vi udfordrer dem også. Det, vi prøver på, er at gøre det nemmere for familierne at tale om de svære ting, som rammer os alle sammen.”

– Peter Gornstein, instruktør

Hovedrollerne bliver spillet af Kian Khalili og Safina Coster-Waldau. Sidstnævnte er datter af den kendte skuespiller Nikolaj Colster-Waldau.

Årests julekalender på DR1 i 2018.

https://www.instagram.com/p/Bht3GNLjwAz/?tagged=thannanayahttps://www.instagram.com/p/BbkEJ6WAnNt/?tagged=thannanayahttps://www.instagram.com/p/BavkbwsgSvp/?tagged=thannanaya
2018