Hjælp, det er jul!

Foto: Agnete Schlichtkrull, DR
Foto: Agnete Schlichtkrull, DR

Hvad stiller man op når ens kone pludselig vil holde den perfekte jul? Og hvad gør man når manden nægter at spille æsel i det årlige krybbespil?

Det er en satire julekalender fra DR 2. Det er en spin-off af  ‘Hjælp, min kone er skidesur!’ med det samme skuespillere.

Rollerne som Niels og Helle bliver spillet af Thomas Bo Larsen og Mette Horn. Undervejs i den intense julemåned får det udfordrede ægtepar selskab af gæstestjerner som Mia Lyhne, Bodil Jørgensen, Preben Harris og Ellen Hillingsø.

Jul hjemme hos Niels og Helle

Parret forsøger at skabe den mest perfekte jul til dato. Eller de prøver i hvert fald at få den til at blive mindre dårlig end tidligere års julekatastrofer.

Vi følger parret i kampen for at overleve en december, hvor man ikke er helt eninge om hvordan man får en hyggelig jul. En kamp der bliver trukket igennem gløgg, luciaoptog, utroskab og ulykke.

Det hele rammes ind af en række kendte danskere, som for eksempel Huxi Bach, Christine Feldthaus og Sebastian Dorset, der kærligt, men nådesløst, spidder det årlige julevanvid. Hvorfor er det så svært at komme igennem december uden at blive skilt? Er julen en tikkende bombe under parforholdet?

“Selvom det er fiktion er det mere virkelighed for mig end mange realityshows. Hjælp! det er jul er ikke bare pissesjov, den er også, vil nogen mene, “ubehagelig” let at identificere sig med”

, fortæller Peter Gren Larsen, programredaktør på DR 2.