Yallahrup Færgeby

Yallahrup Færgeby logo


Musikvideo: En krammer til Osama

Ornli’ syg julekalender!

Voldsfikserede børn, rygerklub og en homoseksuel fundamentalist. DR2’s Yallahrup Færgeby går i Jullerup Færgeby, når de fortæller historien om sent udviklet Ali der gerne vil blive til noget selv om han har små boller.


Musikvideo: Den sygeste å

Julekalenderen handler om de to venner Ali og Hassan, der gerne vil være ornli’ syge gangstere i Yallahup Færgebys farverige stenbro-univers. Desværre døjer Ali med det problem at han er utrolig sent udviklet i forhold til sin alder. Så meget desto vigtigere er det for ham at sætte sig i respekt over for pigebanden Crazy Girls og byens hårde fyr, den tre år ældre Dennis.

Når de ikke er i skole hænger Ali og Hassan ud i deres rygerklub. Som ganske vist ligger i skolebiblioteket, men som alligevel er en tjotalt rygeren rygerklub.

Skolebiblioteket bestyres af den depressive Morten, der også fungerer som drengenes prøveklud, når de forsøger sig med diverse gangsterøvelser, som for eksempel hundekamp, narkohandel og mord.

Og Morten har også en anden grund til at være deprimeret: Hans chef, den sanselige skoleinspektør Hanne, presser ham ud i diverse integrationsprojekter, hvor Morten tvinges til at spille rollespil og male gavlmalerier med de unge af anden etnisk herkomst end dansk.

Ali kæmper for at få den danske betonforstad, Yallahrup Færgeby, til at ligne Florida og L.A. – med ham selv i rollen som et godt mix af Tony Montana og Tupac Shakur.

Han har meget imod sig, men hans selvtillid sidder lige som den skal. For Ali ved noget, som alle andre måske har svært ved at tro på: at hele hans slægt i lige linie nedstammer fra bemeldte gansgsterikon og drømmeprins, Tupac Shakur.

Karakterer

Abu Babu
Den homoseksuelle Abu Babu er Yallahrups lokale terrorist. Han ses tit på gadehjørner hvor han forsøger at hverve kønne unge drenge til sin martyr gesjæft.

Dennis
15 år. Dennis er ikke særlig hvik, men til gengæld har han en knallert. Han er Yallahrups lokale pusher og pigerne er vilde med ham.

Alkoholikeren

Er en tragisk skæbne i Yallahrups bybillede. Han kan ikke holde ud at være i sin lejelighed, så han rager sanseløst rundt omkring i byen med tis i bukserne og opkast på termovesten.

Louise

12 år, er leder af den frygtede og respekterede pigebande Crazy Girl. Hun er smuk som en drøm.

Pizzamanden

Indehaver af ‘Ghandi Pizza og Sexkino’. Han er bådflygtning fra Somalia. Bag de mørke solbriller gemmer der sig en sørgelig historie. Pizzamanden dæmper sine sorger med masser af khat.

Hanne

Er skoleinspektør på Yallahrup Byskole. På overfladen en sanselig og kreativ, humanistisk indstillet kvinde. Men lige under overfladen gemmer Hanne på et intenst og uerkendt had mod ‘unge af anden etnisk herkomst end dansk’.

Morten

Er Yallahrups skolebibliotekar. Han lider af en mangeårig stressrelateret depression, som han forsøger at dulme med diverse psykopharmaka og lange telefonsamtaler med terapeuten Niels Peter.

Hassan

Hassan er 13 år, 2.g’er fra Marokko og Ali’s bedste ven. Han vil gøre alt for Ali og er i det hele taget så god som dagen er lang. Men det er bare ikke særlig gangster at være en flink fyr.

Bad Dog

Totalt gangster kamphund!

blank
blank
blank
blank
blank
blank