Alletiders Julemand

Pyrus (Jan Linnebjerg) er som altid grådig med slik, søde sager og gaver. Han vil have at julemanden skal komme med gaver til ham, men julemanden giver ikke nisser gaver, så Pyrus trylle ham frem ved hjælp af en bog, men desværre er julemanden i Rigsarkivet da han gør det, så julemanden mister hukommelsen.

Nu sætter alle sig ind efter historien om julemanden samtidig med at Bertramsen (Jesper Klein) har fået til opgave af Kongehuset at skrive en rapport om julemandens historie. Få dage før jul skriver Kandis (Christiane Bjørg Nielsen) og Pyrus en happyending om hvad der sker med julemanden, desværre har Gyldengrød gjort så julemanden er sig selv igen. Så Julemanden mister igen hukommelsen men på en anden måde end før. Pyrus finder ud af at han skal have et chok for at få hukommelsen tilbage. Bertramsen kommer op til Dronningen og får sit andet ridderkors.

Alletiders julemand er en forsættelse på Alletiders jul og Alletiders nisse

I serien

  1. Alletiders jul (1994)
  2. Alletiders nisse (1995)
  3. Alletiders Julemand (1997)
  4. Alletiders eventyr (2000)

Quiz: Hvad ved du om Rigsarkivet?

Hvor ligger Rigsarkivet?
Correct! Wrong!
Christian d. 4. bliver nævnt mange gange i arkivets bøger og dokumenter. Hvem var han?
Correct! Wrong!
Der findes mange oplysninger om folketælling. Hvad er en folketælling?
Correct! Wrong!
Hvilken slags papir findes der mest af i Rigsarkivet?
Correct! Wrong!

Share the quiz to show your results !


Just tell us who you are to view your results !

Hvad ved du om Danmarks Rigsarkiv? You got out of 4 right!

Afsnitsguide

Guilde over alle afsnit i Alletiders Julemand.

blank

Afsnit 1

Bertramsen skal lave en rapport om julemanden til Kongehuset. Imens er Pyrus skuffet over, at det ikke er julemanden som kommer godter i hans sok. Derfor skriver han et brev til julemanden.

Afsnit 2

Pyrus er skuffet over at julemanden ikke er kommet. Det er han, men inde hos Bertramsen. Han finder dog ind i Nissebo, men Pyrus er ikke hjemme. Han har travlt med at trylle julemanden frem.

Afsnit 3

Inspektør Krusø afhører Bertramsen og julemand Frederiksens uheld. I Nissebo husker julemanden ingenting, så Pyrus tryller igen. Og igen går det ud over Julemand Frederiksen.

Afsnit 4

Der er møde mellem nisserne, Frk.Brahe og Bertramsen. Der er enighed om at genopdage julemanden. derfor rejser nisserne til byen Myra i år 300 før kristus.

Afsnit 5

Julemanden og Bertramsen har samme drøm. Nisserne rejser tilbage i tiden og ser dukketeater om biskop Nikolaos.

Afsnit 6

Nisserne tryller sig tilbage til Myra i år 1087, og hører videre om Sankt Nikolaos. Samtidig er Bertramsen blevet syg, så der afprøves alternativ medicin.

Afsnit 7

Inspektør Krusø forklæder sig som skadedyrsbekæmper, og sprøjter arkivet for bogorme. Gyldengrød og Bertramsen fortsætter deres samarbejde. Det resulterer i at hertugen af Lothringen trylles frem.

Afsnit 8

Pyrus surmuler over kalendergaven og julemanden (Julle) fortæller hvordan man bør opføre sig. Krusø overvåger Bertramsen og Brahe, hvilket de opdager. Gyldengrød tryller med bogen “Den store Basitan” og figurerne i bogen optræder med et pantomime for nisserne, Frk. Brahe og Bertramsen.

Afsnit 9

Depardementchefens nevø er på besøg i arkivet, hvilket ikke er en fornøjelse. Julle husker nogen, men ved ikke hvem. Pyrus og Kandis trylles tilbage til 1648. Der oplever de datidens skolebørn og Pyrus er så god til at drille, at han bliver børnebisp.

Afsnit 10

Julle har reflekserne og hovedet i orden, men husker ellers ingenting. Pyrus og Kandis besøger Skt. Nikolaos’ stedfortræder i Tyskland. Samtidig har Bertramsen besøg af en “tysk kollega”. Det er bare inspektør Krusø som stadig tror der foregår noget forbudt i arkivet.

Afsnit 11

Bertramsen har fået allergi, og Frk. Brahe forsøger at finde ud af hvad det skyldes. Julle husker noget om en kvindelig italiens julemand. Pyrus er ivrig for at møde hende og tryller. Der dukker kun en forhekset kost frem.

Afsnit 12

La Befana kommer efter sin kost og det går ikke stille af. Imens afprøver Frk. Brahe og Bertramsen, hvad hans allergi skyldes. Kandis og Pyrus rejser tilbage til Italien, og besøger La Befana som har andre besøgende samtidig.

Afsnit 13

Birger har stadig allergi og Julle hypnotiseres af Gyldengrød. Også Pyrus bliver hypnotiseret, og husker noget om sin barndom. Arkivet invaderes af brandmænd som påstår der er brand. Det er Krusø som benytter chancen til at sætte lytteudstyr op. Han bliver dog meget forvirret, da han hører to Lucia-sange men ikke sunget af samme stemme.

Afsnit 14

Der opsummeres både hos nisserne og hos Frk. Brahe og Bertramsen. Krusø lytter og tror stadig der er tale om noget forbudt. Kandis og Pyrus rejser til Christian den 4.’s barndom. Imens keder Julle sig, men øver nogle trylleremser. Det går ud over Krusø, som dog ikke er ked af det.

Afsnit 15

Frk. Brahe og Bertramsen skal lære folkedans og det er ikke nemt. Både Bertramsen og nisserne er forvirrede over de mange Skt. Nikolaus myter der er op gennem tiderne, men det løses af nissernes besøg i fortiden. Frk. Brahe opdager Krusøs aflytningsudstyr og sætter en stopper for det.

Afsnit 16

Frk. Brahe opdager at Bertramsen har allergi overfor computeren, og rigger et sindrigt system til, så han alligevel kan bruge den. I Nissebo er der besøg af en hollandsk bisp og hans hjælper, som laver mange ulykker. Samtidig får Bertramsen besøg af en udenlandsk biskop. Han tror det er Krusø og han opfører sig fjollet, og samtidig tryller Pyrus.

Afsnit 17

Bertramsen henter oplysninger på internettet til Gyldengrød. Krusø lytter og tror stadig det er statshemmeligheder. Frk. Brahe køber en Virtuel Reality hjelm til Bertramsen. Det bevirker at han besøger samme amerikanske hjem som Pyrus og Kandis.

Afsnit 18

Gyldengrød vil trylle den engelske julemand frem, men får ved en fejl en anden mand. Krusø lusker stadig rundt efter statshemmeligheder. Nissernes gæst regner på sandsynligheden for at julemanden findes, og beviser at det gør han ikke. Men det beviser Julle at han gør.

Afsnit 19

Kong Vinter og Skt. Nikolaus blandes sammen og bliver til fader jul i “Peters jul”. Samtidig mistænker Krusø arkivet for at være et narkolager, efter at Bertramsen har fået leveret en stor kasse honningkager. Derfor kommer han på besøg med en hund, men må hjælpes ud igen.

Afsnit 20

Julle øver sig på at trylle og får tryllet sig ind i et gammlt julekatalog. I stormagasinet afløser han den daglige julemand og synes det er alletiders. Han vil gerne være julemand. Samtidig ransager Krusø kontoret og arkivet. Derved finder han Nissebo, men kan ikke regne ud hvad det er.

Afsnit 21

Gyldengrød er stadig rystet, men nisserne rejser alligevel til fremtiden, for at se hvad julemanden er der. Det er ikke noget som hverken Julle eller de andre nisser bryder sig om, selvom Bertramsen og Frk. Brahe synes computerspillet er meget sjovt. Krusø har fået en advarsel og er nu livvagt for Bertramsen, indtil han har afleveret sin rapport til kongehuset.

Afsnit 22

Krusø tager jobbet som livvagt meget alvorligt. Nisserne er nedtrykte, men Gyldengrød skriver en slutning på historien. Det samme gør Pyrus og Kandis og da de alle tryller går det galt. Også for Bertramsen, som var ved at øve sig til foredraget hos dronningen. Julle har nu igen glemt alt om julemandens historie.

Afsnit 23

Julle og Bertramsen kan høre noget på taget. Da Kandis og Pyrus ser efter, opdager de rensdyrene med kanen. Julemandens sæk er der også men den er tom. Julle kan dog hurtigt fylde den. Bertramsen har svært ved at lave noget, for Krusø er alle vegne. Pyrus når at få en flyvetur i kanen.

Afsnit 24

Bertramsen er nedtrykt og nisserne er nedtrykte. Julle terper sin historie og Bertramsen bliver afhørt af Krusø i foredraget han skal holde for dronningen. For at hjælpe Julle, trylles Krusø ind i Nissebo hvor han afhører Julle, men han må opgive. Pyrus laver et trick med Julle og julen er reddet.

Medvirkende

Paul Hüttel (Gyldengrød, rigsnisse)
Jan Linnebjerg (Pyrus, nisse)
Christiane Bjørg Nielsen (Kandis, nisse)
Jesper Klein (Birger Bertramsen, rigsarkivar)
Jeanne Boel (Josefine Brahe, sekretær)
Henrik H. Lund (Julemanden)
Søren Østergaard (Kriminalinspektør Leif Erik Krusø)
Robert Ebsen (Garder)