Konfekt

Video: Nem julekonfekt, sådan laver du det selv

Mens nogle stykker konfekt er ret avancerede at lave, så kan man komme i gang med ret enkle midler.

Skønt at lave og spise

Foto: Ewan Munro

Hjemmelavet konfekt er noget af det bedste ved julen. Det er skønt både at lave og spise. Tilberedningen af julens søde konfekt og knas – er en beskæftigelse, der samler mange omkring køkkenbordet i den kolde juletid. Vil du lave noget særligt for dine venner eller nærmeste familie, så arranger en jule-kage-bage-dag, hvor I kan lave den lækreste konfekt sammen. Det er super hyggeligt og del til sidst frugten af jeres anstrengelser. Nogle er gode til at bage mens andre er gode til at chokoladeovertrække lækkerierne. Når I deler, kan I alle få lov til at bidrage.

Marcipan

Simpelt at lave med sukker og mandler.
blank

Kransekage

Chefkonditor Jørgen Søgaard er Danmarks ukronede kransekagekonge. I 1966 åbnede han Kransekagehuset, og han drev flere populære bagerier i 38 år. Folk spørger stadig efter hans kransekage-opskrift. Her er den. Dejen skal hvile i mindst en time og gerne i flere dage. Du kan også fryse kransekagemassen og bage den som små stykker i stedet […]
blank

Havregrynskugler

De klassiske havregrynskugler med vanilje.
blank

Bounty

Super let opskrift på Bounty barer.
Arme riddere med marzipan

Arme Riddere med Marcipan

Arme Riddere med Marcipan af Julestads Det her er en ny måde at lave arme riddere på. Her bliver det til en lækker dessert med is og æble-sirup. De kan sagtens laves på panden, men det er nu sjovere at lave på grillen.Forberedelse:15 minutterStegetid:15 minutterMængde: 4 stk. Du skal bruge 1 æble 50 ml vand […]
blank

Marcipanmus

Små lækre gnavere.
blank

Marcipanbrød

Små bidder af himlen.
blank

Brændte mandler

Sådan laver du brændte mandler.
blank

Kræs

Med Honning og cacao.
blank

Konfektbidder

Lavet med lagkagebunde.
blank

Karameltoppe

God til at dele ud i skolen og på jobbet.
blank

Julekarameller

Med perlesukker på overfladen.
blank

Fransk nougat

Stærk vanedannende hvid luksus.
blank

Figenkugler

Let at lave med marcipan og figner.
blank

Cornflakestoppe

Lækre knasende cornsflakestoppe.
blank

Chokoladekonfekt

Chokoladekonfekt til ca. 50 stk.
blank

Chokoladebrud

Lækker og let chokoladebrud (video).
Napolionshatte opskrift

Napoleonshatte

En sand klassiker med macipan.
Nougatbidder opskrift

Nougatbidder

Bidder med marcipan og nougat i midten.
blank

Nutella

Den lækre hasselnødde creme (video). Se hvordan du laver det.
Sveske marcipan guf opskrift

Sveske-marcipanguf

Med cognac og sukker violer.

Smågaver

Det er dejlig måde at bruge ventetiden på, og så kan man benytte lejligheden til at lave en ekstra stor portion, der som en morderne form for julerente kan lægges i små glas med røde sløjfer omkring eller i anden fantasifuld indpakning og bruges til smågaver til hvem, der har gjort sig fortjent dertil. Når du laver konfekt, vil du hurtigt opdage at det er et skønt slaraffenland af søde og syndige stykker håndværk. Små og smukke stykker, der rummer de bedste ingredienser og er dekoreret med omhu. Sådan en lille fristelse må man bare smage. Perfekte til kaffen eller værtsgaver.

Mange lækre ting

Det bliver trillet kugler og lavet toppe, konfekt bliver lagt sammen af marcipan med nougat imellem, af tynde strimler kandiseret pomerans laves orangegrene ved at overtrække dem med chokolade, frugter kandiseres eller overtrækkes med marcipan og chokolade, dadler eller svesker udstenes og fyldes i stedet med mandler, marcipan eller andre lækkerier for til sidst at blive trillet i cacao.

Chokolade er ren kærlighed

Da jeg ikke var ældre end fem år gammel. Lavede min mor den chokoladekage. Ikke en tørkage som de der færdiglavede forfærtelige kage-mix man kan købe i forretningerne. Nej det var en klæg brownie sag med valnødder bagt ind i skorpen. Jeg var for elsket i den brune substans allerede inden jeg kunne udtale ordet chokolade. Blot et hurtigt kig på et stykke chokolade, og min mund løber i vand. Den mørke brune farve er hypnotisk. Jeg har ikke den første der har haft et forhold til cacaobønnen.

Kakaobønner kommer fra Amerika

Kakaobønner blev første gang brugt af de indfødte amerikanere i Amerika til at handle med. Chokolade er lavet af kakaobønner formalet til pulver. Kakaobønnerne selv er fra cacaoplanten, der vokser i tropiske lande. De første chokolader der blev lavet var grove og bitre. Imidlertid opdagede Amerikanerne at de kunne gøre chokoladen mere lækker ved at tilsætte mælk. Den trend er aldrig stoppet, og lys chokolade er stadig meget populært.

Udvalget af chokolade er enormt

I dag er der så mange forskellige slags chokolader på supermarkedernes hylder, og det er et forkælet valg man skal gøre sig. Det er et svært valg hvis man fx står i en Peter Beier butik. Jeg ret ret beslutsom, men konfronteret med udvalget, kan jeg ikke afgøre hvilken slags jeg helst vil have. Der er ganske enkelt ikke en favorit chokolade. Jeg elsker bitter mørk chokolade, mælkechokolade med frugt og nødder og den hvide chokolade. Derfor er det ret fedt at kunne lave en masse forskellige stykker chokolade hjemme i køkkenet. Se blot opskrifterne her på siden.

Flere opskrifter