Ingen julestads i Esbjerg

Når der senere på året skal gøres klar til julen gennem budgetforhandleringer på Esbjergs rådhus, vil et temmelig anti-julet spareforeslag ligge i bunken af papirer: Drop julearrangementerne i Esbjerg kommunes 18 plejecentre.

Vil spare julen væk

I julekalenderen “Andersens Julehemmelighed” aflyser Tage Andersen simpelhen julen.  Ifølge jv.dk, har Direktøren for Sundhed & Omsorg, Arne Nikolaisen, forslået at helt fjerne de midler der bliver brugt til julearrangementer for de ældre i kommunen.

Helt specifikt har Arne Nikolaisen stillet forslag om at fjerne puljen som tildeles det personale der skal forestå koordineringen af sociale aktiviteter og arrangementer på plejecentrene. Ikke bare jueln er truet, men også  påskeen, fastelavn og nytårsaften er i udsatte. Ved at drippe al festivitaten regner kommunen med at kunne spare 16,7 millioner kroner over 4 år.

Vurderingen er, at der kan spares 16,7 millioner ved øvelsen over den fireårige budgetperiode.

Ældresagen vil have julehyggen bevaret

Forvaltningen, der har udarbejdet notatet med beregningen, påpeger dog også at julehyggen er med til at give livskvalitet hos de ældre. Hanne Meyer, der er formand for Ældre Sagen i Esbjerg, kalder forslaget for »pinligt« og forsætter:

“Det er netop de sociale arrangementer som for eksempel juleaften, påskefrokoster og den slags, der giver de gamle noget at se frem til. Det er lyspunkter i en ellers ikke voldsomt munter tilværelse. Mange af dem har ikke familie i nærheden og er ensomme, så de har ikke andre at fejre jul med, så jeg synes, det er decideret pinligt at komme med sådan et forslag.”

Kilde: http://www.jv.dk/artikel/1824856:Esbjerg–Spareforslag–Aflys-julen-paa-plejehjem

Mere julestads til dig...