Torvet - Poul Reichhardt som juletræssælger
Poul Reichhardt byder velkommen som juletræssælger på torvet i DR’s klassiske julekalender fra 1981.

Det er 1. december, men julestemningen er helt i bund. Entreprenøren og hans tro følgesvend, Arthur, vil omdanne det hyggelige torv i byen til en stor parkeringsplads! Hvad skal der ske med juletræssælgeren Karl Erik og med pølsekonen Ella, når hendes pølsevogn skal rives ned og moderniseres? Og hvor skal der være gadefest, når pladsen bliver fyldt med biler? Med hjælp fra pynteaktioner, tipskuponer og et topløst juletræ sættes alle sejl ind på at redde julen.

Pølsevognens Ella (Birgit Zinn) og skovens Karl-Emil (Poul Reichhardt) er sammen med børnene Stine og Jens hovedpersonerne i DR’s julekalender ”Torvet” fra 1981. Al Damlunds spillemandsorkester giver julekalenderen en rigtig nordisk varme og julehygge, og er den røde tråd gennem hele kalenderen. Måske er jeg blevet gammeldags og nostalgisk, men spillemandsmusik holder nu bedre i en julekalender, end hip hop og rap.

Selvom replikkerne til tider falder lidt kunstigt fra børnene, er Stine (Maria Holkenfeldt-Behrendt) helt fantastisk bedårende sammen med Karl Emil (Poul Reichhardt), og i voksne øjne er Olaf Nilsen julekalenderens plage, når han spiller rastløs politibetjent der hele tiden skal have “en tilladelse-se”.

Tegneren Ib Spang Olsen fik idéen til ”Jul på Torvet”. Det var ham, der tegnede årets ulandskalender, og hans illustrationer pryder indledningen til tv-julekalenderen

1981, 1987