Nissebanden

Køb ‘Nissebanden’ på CDON til 99,- Klik her ➤

Nissebanden er den første julekalender med nissebanden, der blev sendt i 1984.

Andre Nisebanden julekalendere

  • Nissebanden i Grønland fra 1989
    Nissebanden i Grønland blev første gang blev sendt i Danmarks Radio den 1. december 1989. Nissebanden bliver af agent A-38 sendt til Grønland for at hjælpe Julemanden med at lave julegaver til børnene, mens han tager ud for at lede efter to stjernesten, som har en magisk kraft.
  • Nissernes Ø fra 2003
    Nissebanden skal hjælpe nisserne på St. Croix. Julekalenderens handling er bygget op omkring salget af de dansk-vestindiske øer i 1917, hvor nisserne fra møllen i Holme-Olstrup bliver hidkaldt af de tilbageværende nisser på øerne.

Handling

Julemanden har mistet sit gode humør, der består af en fryd for øjet, en kildren i næsen, en liflen for øret og en rislen ned ad ryggen. A-38 sætter Nissebanden til at finde det. Nissebanden består af Hr. Mortensen, Gemyse, Skipper, Lunte og aspiranten Pil.

Nissebanden ved ikke præcis hvad julemandens humør består af,  og de får af den øverstkommanderende A38 at vide, at det er en blanding af de fire vigtige ingredienser: En fryd for øjet, En liflen for øret, En kilderen i næsen og En rislen ned af ryggen.

Julemanden sætter Nissebanden på opgaven, at finde hans gode humør inden den 24. december, ellers bliver de til vatnisser. Nissebanden prøver at finde humøret mange forskellige steder, men det går ikke rigtig godt for dem. Pil’s(Kirsten Lehfeldt) poser, som de bruge til at fange humøret, springer hele tiden. Hun mener at hun har fundet noget af det rigtige, men de andre hører ikke efter hvad hun fortæller dem. Den 24. kommer julemanden efter humøret, som de ikke har fundet endnu. Men de vil gøre et sidste forsøg, så de viser ham hvor hunden julius er gået hen. Der finder julemanden sit gode humør tilbage og det bliver jul.

1. december

Agent A-38 sætter Nissebanden på sagen. De skal finde de fire ting, julemandens gode humør består af: en fryd for øjet, en kildren i næsen, en liflen for øret og en rislen ned ad ryggen.


Agent A-38 sætter Nissebanden på sagen. De skal finde de fire ting, julemandens gode humør består af: en fryd for øjet, en kildren i næsen, en liflen for øret og en rislen ned ad ryggen.

2. december

Hr. Mortensen og Lunte tager på hittegodskontoret i håb om, at julemandens gode humør er blevet afleveret dér.


Hr. Mortensen og Lunte tager på hittegodskontoret i håb om, at julemandens gode humør er blevet afleveret dér.

3. december

Lunte og Gemyse vover sig langt væk fra vandmøllen. Lunte er nemlig på sporet af en kildren i næsen. Han kan måske få hjælp af sin gran-onkel Karl-Heinz Bierbaum, der er god med et krus.


Lunte og Gemyse vover sig langt væk fra vandmøllen. Lunte er nemlig på sporet af en kildren i næsen. Han kan måske få hjælp af sin gran-onkel Karl-Heinz Bierbaum, der er god med et krus.

4. december

Lunte ta'r stikket hjem. Lunte og Pil tager Skipper med på havnen. Det viser sig, at Lunte og Skipper ikke har helt samme opfattelse af en fryd for øjet. Lunte er så kilden... De er ved at blive afsløret, så Pil må ty til trylletilladelsen - for intet må sive ud.


Lunte ta’r stikket hjem. Lunte og Pil tager Skipper med på havnen. Det viser sig, at Lunte og Skipper ikke har helt samme opfattelse af en fryd for øjet. Lunte er så kilden… De er ved at blive afsløret, så Pil må ty til trylletilladelsen – for intet må sive ud.

5. december

I dag vågner hr. Mortensen på gulvet og udtrykker en vis utilfredshed. Det lyder ikke pænt, synes Gemyse. Hun foretrækker naturens stemme, hvis det rigtigt skal lifle for øret - og det skal det jo!


I dag vågner hr. Mortensen på gulvet og udtrykker en vis utilfredshed. Det lyder ikke pænt, synes Gemyse. Hun foretrækker naturens stemme, hvis det rigtigt skal lifle for øret – og det skal det jo!

6. december

Skipper er blevet syg, og der må sendes bud efter nissedoktoren. Pil og Lunte går i byen efter en fryd for øjet. Men hvad med nisseteatret, når Skipper er syg?


Skipper er blevet syg, og der må sendes bud efter nissedoktoren. Pil og Lunte går i byen efter en fryd for øjet. Men hvad med nisseteatret, når Skipper er syg? Gemyse øjner chancen for et scenisk gennembrud. Gemyse øjner chancen for et scenisk gennembrud. Dr.
Stub ordinerer Skipper streng koglethe-kur, men hvad de andre skal have til middag, afhænger af chefkokkens visioner.

7. december

Pil søger efter en liflen for øret og går med Julius til børneforestillingen


Pil søger efter en liflen for øret og går med Julius til børneforestillingen “Folk og røvere i Kardemomme by”, men der sker noget mærkeligt med hendes pose. Hr. Mortensen bebrejder hende, at hun er sjusket med materialet.

8. december

Nissebanden - afsnit 8 Hr. Mortensen elsker orden, rækkefølge og regelmæssighed. Og hvad er vel nærmere en fryd for øjet end et juletræ, der er ens hele vejen rundt? Bliver juletræshandleren forvirret?


Hr. Mortensen elsker orden, rækkefølge og regelmæssighed. Og hvad er vel nærmere en fryd for øjet end et juletræ, der er ens hele vejen rundt? Bliver juletræshandleren forvirret? – og hvad har telefonselskabet med det at gøre?

9. december

Nissebanden - afsnit 9


Gemyse slår i bordet og gennemtrumfer, at alle kommer i bad. Midt i det hele dukker A-38 fortørnet op. Han har intet modtaget de seneste dage. Hvad kan der være sket?

10. december

Nissebanden10


En rislen ned ad ryggen – og som Skipper siger: Hvad andet kan risle end vand? Saltvand! Det skulle dog nødigt risle så meget, at man blev våd. Man har jo lige været i bad.

11. december

Nissebanden11


Den hemmelige mission er i overhængende fare.
Hvem opsnapper flaskeposterne? Hvad har de opdaget? Og hvor er Lunte?

12. december

Nissebanden12


Mens hjemmefronten ordner skorstenen, tager Gemyse og Lunte i byen efter en kildren i næsen. Her er Gemyse i sit es.
Hun vælger og vrager mellem udsøgte parfumer. Lunte synes ikke, de smager godt.

13. december

Nissebanden13


Skipper mener, at det er spændingen, der får det til at risle ned ad ryggen. Hr. Mortensen er ikke helt enig, og det kører rundt for ham, så han til sidst går over stregen.

14. december

Nissebanden14


Skipper viser Gemyse, hvad der er enhver ægte sømands fryd for øjet. Gemyse må bruge trylletilladelsen for at redde ham fra at blive shanghajet – og Pil har fået sin første rokketand.

15. december

Nissebanden15


Hvad lifler vel mere for øret end knitrende knasen af sprøde flæskesvær? Men hvad nytter det, at Lunte har fundet sin liflen, når der nu igen sker noget underligt med Pils poser. Hun er da også uheldig…

16. december

Nissebanden16


Skipper opsøger sin gamle ven, kaptajn Rehling, på alderdomshjemmet for at indsnuse duften af gamle sømandshistorier fra de syv have – og fra Gl. Kongevej. Og ikke mindst fra kaptajnens gamle merskumspibe.

17. december

Nissebanden17


Hr. Mortensen tager den unge Pil med op i kirketårnet til den pensionerede kirkenisse, Spir. Mon den erfarne nisse kan sætte dem på sporet? Den er helt gal med Pils poser, og hun passer ellers sådan på.

18. december

Nissebanden18


Hr. Mortensen fylder 840 år og fejres i hjemmet. Der er gallaforestilling i Skippers nisseteater, og i køkkenet har Lunte arbejdet hårdt for at sammensætte en festlig overflødighedsgrød. A-38 kommer med nye instrukser.

19. december

Nissebanden19


Nu er det en rislen ned ad ryggen, der er sagen. Skipper bruger hæmningsløst trylletilladelsen, så han kan komme til at stå på de skrå brædder og mærke det rigtige teaters fortryllelse.

20. december

Nissebanden20

Lunte møder sine gamle pultervenner og lokkes ned i klubhuset “Klatten”, hvor man er nået til finalen i smørklatkastning. Een klat i midten er bedre end ti på kanten – og måske gi’r det oven i købet en rislen ned ad ryggen.

21. december

Nissebanden21


Hr. Mortensen afslører stort talent inden for show-biz. Det startede med en ældre ost, og nu synes vejen til berømmelse at ligge ham åben. Og det må da gi’ en rislen ned ad ryggen! Igen er det Pils pose, der går i stykker – der må være en grund til det.

22. december

Nissebanden22


Gemyse vil ud at mærke bruset fra publikum, der tiljubler hende. Men hos agent A-38 strammer garnet. Han får besøg af to nisser højt fra nord. Et besøg, han gerne havde været foruden.

23. december

Nissebanden23


Situationen er nu spændt til det yderste. A-38 er på sammenbruddets rand, og julen er i overhængende fare. Pils poser går igen i stykker, men nu ved hun hvorfor.

24. december

Nissebanden24


Julemanden ankommer – men må han tage tilbage med uforrettet sag? Lykkes missionen for vores helte – eller bli’r de overflyttet til afdelingen for vatnisser? Er ansvaret, der hviler på deres skuldre, for stort? Ingen kender natten, før huen tages af!

Medvirkende

Arne Hansen (Hr. Mortensen)
Lars Knutzon (Skipper)
Kirsten Peüliche (Gemyse)
Flemming Jensen (Lunte)
Kirsten Lehfeldt (Pil)
Hans Dal (Agent A-38)

1984, 1992, 2001