Sådan holder juletræet sig bedre

Det er ikke raketvidenskab at holde juletræet grønt og friskt julen over, hvis man overholder et par tommelfingerregler. Vigtigst af alt er at forhindre at træet tørrer ind.

Svinger man selv saven, er det vigtigt, at det nyfældede juletræ ikke kommer ind i stuen med det samme, men at det får lov at akklimatisere sig ved at være ude et par dage. Juletræet skal ligge eller stå i skygge et sted, hvor det ikke blæser, for så tørrer træet ud.

Inden man tager juletræet ind for at gøre det klar til julepyntning, skal man skære 2-3 cm af stammen, så det kan suge vand op. For hvis juletræet skal holde længe, er det en fordel, hvis det står i en fod med vand, og den skal fyldes undervejs i juledagene, da træet kan drikke op til 10 liter vand hen over julen.

Det kan også være en god ide at lade juletræet mærke lidt nedbør ved f.eks. at spraye det med vand. Men pas på de tussegamle flettede papirjulehjerter.

Lige så snar juletræet er flyttet ind i stuen, så gælder det om at holde det frisk til juleaften.

For det første er valget af træsort ikke ligegyldig. Nordmannsgran og nobilisgran holder sig bedre end rødgran og andre stikkende nåletræstyper.

Derudover skal man selvfølgelig sikre sig, at træet er så friskt så muligt, når man køber det. Enten ved at spørge juletræssælgeren, hvornår det er fældet, eller optimalt ved selv at fælde juletræet.