Tvillingerne og Julemanden

Køb ‘Tvillingerne og Julemanden’ på Gucca. Klik her ➤

blank

Tvillingerne og Julemanden (2013) er Efterfølgeren til den successfulde Ludvig og Julemanden fra 2011. Lars Hjortshøj spiller igen den sjove julemand Nicolas. Lars Hjortshøj spiller atter rollen som julemanden Nicolas, og denne gang får julemanden hjælp fra et meget heltemodigt tvillingepar (Martin Hempel Barkholt og Marie Højgaard Andersen) i kampen mode den meget onde Dr. Schwartz (Nicolaj Kopernikus).

Der er tale om et helt nyt og spændende univers med en historie fuld af humor, spænding og magi – og der kommer masser af udfordringer for den stakkels julemand Nicolas.

– TV 2s fiktionschef Katrine Vogelsang

Julekalenderen Tvillingerne og Julemanden inddrager lokalhistorien i det nordjyske på en morsom måde. Udover Lars Hjortshøj kan man blandt andet opleve skuespillere som Nicolaj Kopernikus, Camilla Bendix, Lærke Winther Andersen, Casper Crump og Benedikte Hansen – samt mange flere.

blank

Hovedforfatterne til “Tvillingerne og Julemanden” er Anna Neye og Camilla Hübbe, instruktionen vil Tilde Harkamp stå for. Hun stod også bag instruktionen til “Ludvig og Julemanden” i 2011.

blank

Trailere til alle afsnit af Tvillingerne og Julemanden

SPOILER ALERT! Hvis du kigger trailerne igennem vil du få afsløret handlingen, og den vil blive mindre spændende hvis du ikke har set Tvillingerne og Julemanden før.

Afsnit 1

Julemanden Nicolas og hans kone Julie er landet i Aalborg for at gøre de sidste indkøb inden julen. Her møder Nicolas den mystiske Dr. Schwartz, som vil gøre Nicolas til en rigtig magisk julemand til gengæld for en lille tjeneste. Tvillingerne Signe og Peter er i Aalborg med deres forældre. I en gyde overværer de Nicolas’ møde med Schwartz, som viser sig ikke at være helt så venlig, som Nicolas troede.

Afsnit 2

Nicolas kone Julie er væk! Tvillingerne Signe og Peter prøver at få Nicolas til at huske, hvad der skete. Tvillingerne tager atter til Aalborg for at prøve at finde den kontrakt som Julemanden har underskrevet, mens Schwartz igen opsøger Nicolas og gør det klart for ham, at det vil få alvorlige konsekvenser, hvis han ikke finder lysets sten!

Afsnit 3

Nicolas er taget til en gåsefarm for at lede efter hans kære kone Julie. Her må Signe og Peter igen redde Nicolas, da han bliver låst inde. Dr. Schwartz eksperimenterer med eliksiren, der kan forvandle datteren Regitze fra spøgelse til menneske, men det går ikke helt som han havde planlagt. Tvillingernes far, Anders anstrenger sig i køkkentet med retter til Susanne Claus’ julefrokost.

Afsnit 4

Tvillingerne lægger en snedig plan, der skal hjælpe deres far med skueretterne til Susanne Claus julefrokost. Nicolas behøver ikke længere at være gemt på loftet. I fyrtårnet jules der i det skjulte, imens Dr. Schwartz stadig eksperimenterer med at fremstille en menneskeeliksir. Han bliver dog nødt til at finde “det hemmelige skrin” frem.

Afsnit 5

Julemanden Nicolas er optaget af skueretterne, så Signe og Peter tager alene til St. Restrup Stensamling for at få Susanne Claus til at fortælle lidt mere om Lysets Sten, men de får ikke ligefrem en varm velkomst af Susanne Claus! – men alligevel viser det sig at besøget bliver ganske spændende.. – I fyrtårnet går Dr. Schwartz i gang med at oplære Regitze i kunsten at være menneske.

Afsnit 6

Tvillingerne og Julemanden tager igen ud til St. Restrup Stensamling for at kigge nærmere på Susanne Claus bog om Lysets Sten. Imens får tvillingernes far, Anders, et uventet besøg af Susanne Claus i caféen. – I fyrtårnet giver Dr. Schwarz Regitze nøje instrukser om hendes opgave som menneske, inden hun skal til Klarupgaard… Her møder hun tvillingernes storebror, William… Og nogen har kastet med amours pil..

Afsnit 7

Tvillingerne og Nicolas har fået fingre i Susanne Claus bog om Lysets Sten og de prøver at tyde den, så de kan komme tættere på jagten efter stenen. På klarupgaard ser familien ikke, at en gruppe mystiske mænd snuser rundt! I caféen har Regitze første arbejdsdag.. Og det er noget William specielt er glad for.

Afsnit 8

Julemanden Nicolas og familien på Klarupgaard gør klar til Susanne Claus’ julefrokost på Klosteret. Tvillingerne Peter og Signe har også andre planer på Klosteret. Det lykkes dem at finde et spor, der måske kan føre dem til Lysets Sten. Regitze får sig en forskrækkelse, da hun er tæt på at blive afsløret som spøgelse.

Afsnit 9

Det er blevet aftenen for Susanne Claus’ store middelalderfest. Tvillingerne Signe og Peter sniger sig med ind på Klosteret. De har nemlig en plan for, hvordan de skal få fat i Lysets Sten. I Fyrtårnet forbereder Dr. Schwartz sig til sin fremtid med stenen. William vælger at lytte til Nicolas’ kærlighedsråd. Men Regitze er ikke helt med på hans flirt.

Afsnit 10

Familien Iversen er taget hjem efter den store succes med julefrokosten – men uden at være klar over, at tvillingerne Signe og Peter er blevet låst inde i et skab under Klosteret. Regitze tilbyder Nicolas sin hjælp til at lede efter dem. De ender alle fire nede i underjordiske gange, hvor der venter dem en højst overraskende oplevelse. Men hvordan skal de slippe ud?

Afsnit 11

Nicolas har fundet ud af, at Aalborg Zoo gemmer på en ledetråd i jagten på Lysets Sten.Signe og Peter tager derfor med Nicolas i Zoo for at følge sporet. Det viser sig, at vejen til stenen ikke er helt ufarlig. Peter går straks i gang med at lægge en plan. I Fyrtårnet lover Dr. Schwartz Regitze det hemmelige skrin, når hun har hentet Lysets Sten til ham.

Afsnit 12

Peter har lagt en præcis plan for, hvordan de skal komme igennem isbjørneburet i Zoo i jagten på Lysets Sten. I Fyrtårnet instruerer Dr. Schwartz nok engang Regitze i, hvordan hun skal få fat i stenen. Regitze tager af sted for at hjælpe tvillingerne og Nicolas. De aner dog intet om hendes hemmelige plan.

Afsnit 13

Susanne Claus er fortvivlet over, at Lysets Sten er havnet i de forkerte hænder. Tvillingerne Signe og Peter har dog en god nyhed. Men tiden er knap, for Dr. Schwartz indser snart, at han er blevet snydt. Nicolas får for alvor brug for at tro på, at han er den sande Julemand. I caféen må William forklare en såret Regitze, at han ikke er interesseret i Emma.

Afsnit 14

Tvillingerne Signe og Peter hjælper Nicolas med den første prøve, der skal udnytte kræfterne i Lysets Sten. Imens giver Dr. Schwartz Regitze en sidste chance for at hente stenen. Men Schwartz har ikke regnet med Regitzes følelser for William. Signe og Peter må indse, at man skal vogte både Lysets Sten og Nicolas med et skarpt øje.

Afsnit 15

Lysets Sten er nu i hænderne på Dr. Schwartz. Han skal dog have hjælp til at bestå de sidste prøver. Derfor opsøger han Susanne Claus. Hun gætter hans hemmelighed, og deres møde ender med en overraskelse. På Klarupgaard er tvillingerne Signe og Peter gået i gang med at opklare, hvor stenen er blevet af. Alle omkring dem skal forhøres.

Afsnit 16

Tvillingerne Signe og Peter finder ud af, hvorfor Dr. Schwartz skal bruge Nicolas for at vinde kampen om Lysets Sten, og de beslutter derfor at gemme Nicolas på et sikkert sted. På Klarupgaard kan Nanna og Anders ikke forstå, hvorfor Nicolas er taget af sted uden at sige farvel, og i Fyrtårnet har Regitze stadig kærestesorger.

Afsnit 17

Regitze har fundet et portræt af sin mor. Billedet rummer en overraskelse, som gør Regitze klogere på sin fortid, og den viser sig at være helt anderledes, end hun troede. Tvillingerne Peter og Signe tager ud til Fyrtårnet i jagten på Lysets Sten. De får uventet hjælp af Regitze, men samtidig kommer Dr. Schwartz på sporet af den tredje gåde.

Afsnit 18

Tvillingerne Signe og Peter vender tilbage til Fyrtårnet for at undersøge den mystiske sten. Og ganske rigtigt: De er virkelig på sporet af Fyrtårnets hemmelighed. Nicolas har forladt skabet for at finde den underjordiske udgang. Han opdager for sent, at Dr. Schwartz er lige i hælene på ham.

Afsnit 19

Dr. Schwartz har nu alle brikkerne til at løse den tredje gåde. Imens forlader Regitze Fyrtårnet for at vende tilbage til William på Klarupgaard. Men kan William overhovedet se hende nu, hvor hun er et spøgelse? Tvillingerne Signe og Peter opdager, at Nicolas ikke længere gemmer sig i skabet. Vil det lykkes dem at finde ham, inden Dr. Schwartz løser gåden?

Afsnit 20

Signe og Peter skal have hjælp af Nicolas i kampen mod Dr. Schwartz. Og det er ikke helt så enkelt, som de tror. Dr. Schwartz er tættere på gådens løsning, men indser, at han skal have hjælp fra Regitze for at nå målet. Det får ubehagelige konsekvenser for William, men fører også til et dramatisk opgør i Fyrtårnet mellem Regitze og Dr. Schwartz.

Afsnit 21

Dr. Schwartz er alene med Benz, men han er i vildrede om, hvordan han kan løse opgaven i Fyrtårnet. Samtidig er Benz bekymret for, hvordan Regitze skal klare sig. Familien fra Klarupgaard tager på den årlige julehyggedag i Aalborg, men både William og tvillingerne har helt andre planer. Signe og Peter har nemlig aftalt at mødes med Nicolas ved Fyrtårnet, men udflugten går langt fra som planlagt.

Afsnit 22

William og Peter forsøger at skjule for familien, at Signe er taget til fange. De tager sammen af sted mod Fyrtårnet, hvor de håber at få hjælp fra Nicolas. Regitze er fortvivlet, mens Dr. Schwartz gør klar til at løse gåden med hjælp fra Benz og Signe. Det kommer til et opgør mellem William og Peter. Kan Nicolas hjælpe?

Afsnit 23

Den onde Dr. Schwartz holder nu både Signe og Peter fanget i Fyrtårnet. Han er klar til at løse den sidste gåde og ødelægge julen for altid… Men uden for Fyrtårnet er hjælpen på vej. William og ikke mindst Nicolas forsøger at komme tvillingerne til undsætning, og de får uventet hjælp. Nicolas viser uventet handlekraft, men der venter ham også en ubehagelig overraskelse.

Afsnit 24

Med sejren over Dr. Schwartz får Nicolas sin længe ventede belønning, men for Nicolas er det uden betydning, så længe hans Julie er forsvundet. Og Benz – hvad skal der blive af hende? Tvillingerne Signe og Peter gør klar til at forlade Fyrtårnet for at komme hjem og forberede juleaften til mor og far, mens afskeden er helt anderledes vemodig for Regitze og William.

Medvirkende

Lars Hjortshøj… Julemanden Nicolas

Camilla Bendix… Julie, Julemandens kone

Martin Hempel Barkholt… Tvillingen Peter

Marie Højgaard Andersen… Tvillingen Signe

Alex Høgh Andersen.. Tvillingernes storebror

Nicolaj Kopernikus… Dr. Schwartz

Sarah-Sofie Boussnina… Regitze

Lærke Winther Andersen… Tvillingernes mor

Casper Crump… Tvillingernes far

Benedikte Hansen...

Foto: Martin Dam / TV 2

Foto: Martin Dam / TV 2

Foto: Per Arnesen, TV 2

Foto: Per Arnesen, TV 2

Sarah Sofie Torp Boussnina

Sarah Sofie Torp Boussnina (født 28. december 1990) er vokset op i Svendborg på Sydfyn, er af dansk og tunesisk afstamning og har to brødre. Hun droppede ud af 2.G for at satse på karrieren som skuespiller. I dag er hun skuespiller på fuld tid, bor i københavn og har en manager til at hjælpe med at holde styr på kalenderen. Sin studentereksamen tog hun siden på VUC.

Sarah Sofie Torp Boussnina
Sarah Sofie Torp Boussnina i rollen som Regitze Foto: Per Arnesen/TV 2

Video: Sådan lavede de spøgelserne i Tvillingerne og Julemanden

Hvis du har siddet og undret dig over hvordan dem mon kan gå til at Dr. Schwartz og Regitze er gennemsigtige i juleklenderen Tvillingerne og Julemanden, så får du her nogle svar fra nogle af de effektfolk der har arbejdet med effekterne. Dr. Schwartz og Regitze bliver spillet af skuespilerne Nicolaj Kopernikus og Sarah-Sofie Boussnina som til hverdag hverken er døde eller særligt spøgelsesagtige til hverdag. Det gar været et ganske omfttende arbejde at levere effekter til julekalenderen fordi der simpelthen er flere special effects i denne familiejulekender end der nogensinde har været før, ikke bare i julekalendere men også andre slags tv produktioner. I de 24 afsnit af Tvillingerne og Julemanden der der mere end 2.000 specialeffects, så de har haft travlt med at få dem alle færdige til tiden.

Kilde: TV2