Nissebanden i Grønland

Nissebanden i Grønland i luftballon

Nissebanden i Grønland er historien om grødnissen Lunte, der altid er god for en klat smør eller et spand hunde. Om Julemanden der blev væk. Om lille Puk, der blev medlem af Nissebanden. Om Skipper og Julemandens legetøjsmaskine. Om Gemyse, der fangede en haj. Og om Hr. Mortensen, der blev 844 år.

Du kan også møde skurken Fiffig-Jørgensen fra Holme-Olstrup, der prøver at snyde Julemanden og Nissebanden.

Nissebanden i Grønland blev sendt første gang tilbage i 1989, og den gik hurtigt hen og blev en kæmpe succes hos både store og små. Specielt de iørefaldende sangnumre gik rent ind hos mange, og de synges og nynnes stadig af mange i december. Nu får man lejlighed til et kærligt gensyn med banden, det 4. indtil videre, og det er absolut rekord inden for julekalendere.

Blandt de medvirkende i julekalenderen er kendte og elskede skuespillere: Flemming Jensen som Lunte, Ann Hjort som Puk, Finn Nielsen som Skipper, Arne Hansen som Hr. Mortensen, Kirsten Peüliche som Gemyse, Christoffer Bro som Fiffig-Jørgensen og mange, mange andre. Her er der virkeligt ikke sparet på skuespillergalleriet.

Manuskriptet er skrevet af Flemming Jensen, og det er Per Pallesen, er står for instruktion. Handlingen er enkel; Nissebanden tager til Grønland for at hjælpe julemanden med at lave julegaver til børnene. Julemanden er taget ud for at lede efter to stjernesten, som har en magisk kraft. Her imellem sker der dog en masse spændende forviklinger, så der er nok at følge med i.

1989, 1993, 2002, 2011

Julestads.dk anbefaler: blank Få 'Nissebanden i Grønland' DVD og se dem når du har lyst ➤