Japansk Soufflé Cheesecake

3 ingrediens Japansk Soufflé Cheesecake af
Giver ca. 6 portioner
Forberedelse:
Bagning:
Totalt:

Portionsstørelse: 1/6 af kagen
Kalorier per portion: 230 cal
I sommeren 2015 gik denne opskrift viralt, da en japansk pige lavede den. Der er kun tre ingredienser, og den er let at lave.

Ingredienser

  • 3 æg
  • 120g hvid chokolade
  • 120g flødeost

Fremgangsmåde

Tilberedningstid: 1 time
Forvarm ovnen til 170°C

Del æggene i blommer og hvider. Stil hviderne i køleskabet så de er kolde når vi pisker dem. Det gør det lettere at få en stiv æggehvide skum.

Smelt den hvide chokolade over et vandbad. Når chokoladen er helt smeltet, tilsætter du flødeosten og blander til du igen har en homogen masse.

Pisk æggehviderne i en skål med en el-pisker indtil hviderne holder på formen. Æggehvidemassen er tyk nok, hvid du kan vende skålen på hovedet uden at den falder ud.

Hviderne skal tilsættes af tre omgange. Tag en tredjedel af hviderne og tilsæt. Når det er blandet nogenlunde, tilsættes endnu en del af hviderne. Bland igen og tilsæt resten.

Smør noget bagepapir til at fore formen med. På den måde kan kagen krympe uden at revne.

Er formen ikke vandtæt, så laver du et ‘badekar’ af sølvpapir inden du placerer kage formen i en bradepande og hælder varmt vand i bradepanden.

Kaden skal bages i tre tempi:

15 min ved 170°C
15 min ved 160°C
15 min på eftervarme

Stil kagen på en rist, for at køle af, når den er færdig.

Kan serveres med det samme, men kan også med fordel stilles i køleskabet, for at blive kølet yderligere ned. Den bliver lidt mere fast af en tur i køleskabet.

Husk blot at tage kagen ud lidt inden servering, så det ikke her helt køleskabskold.

TIP: Smør kagen over med noget lækker marmelade, eller dekorer den med flormelis, for at få kagen til at se ekstra godt ud. Lidt flødeskum eller creme fraiche ved siden af, smager godt.