Skibet i Skilteskoven

Skibet i Skilteskoven er en dansk tv-julekalender fra 1992, der blev sendt på TV 2. Den blev i 1993 efterfulgt af Jul i Juleland

Julekalenderen handler om sømanden Otto og hans papegøje Bounty, der har slået sig ned på sit skib, Julia, der ligger midt ude i skoven. I bunden af skibet bor der tre nisser, Kogle, Multe og Stub.

Inde i byen holder duftforhandler Viggo Velva til. Her arbejder han på højtryk – godt hjulpet på vej af hans trofaste assistenter – for at finde nye dufte han kan komme på dåse. Hans nyeste ide er jul. Jul på dåse. Og den duft kommer fra skoven af, i form af afbrændt gran. Så er der bare lige det problem at Otto ejer skoven, og han har under ingen omstændigheder lyst til at lade sin skov brænde ned. Så han får hjælp af borgmesterens datter Henriette, kaldet Henry, og Landhandlens Karen-Marie. Sammen skal de nå at få stoppet Viggo, så det kan blive rigtig jul i Skilteskoven. Men den sag er lettere sagt end gjort, og bliver bestemt ikke lettere da Viggos syngende nevø, Willy Vox, dukker op.

Forfatter og komponister: Martin Miehe-Renard, Jan Irhøj, Ivar Lind Greiner.