Eldorado for dyr

Eldorado for dyr & Kikkebakkeboligby

Eldorado for dyr var en del af julekalenderen på DR i 1985. Den blev sendt sammen med Kikkebakkeboligby (genudsendelse) og handler om Ludvig, der har en forretning for udstyr til dyr, men desuden leverer vejrmeldinger til Danmarks Meteorologiske Institut. Hvert afsnit er på cirka 10 minutter, inden Kikkebakkeboligby starter.

1. December

Eldorado for dyr

I dag skal du for første gang møde Ludvig i ‘Eldorado for dyr’. Ludvig gik tidligt i seng i går for at være frisk og kunne stå parat bag disken og ekspedere sine kunder. Mon han vågner til tiden?

Kikkebakkeboligby

Afsnittet i dag hedder Go’da, Boligby. Vi hilser på Gnidske en lidt gnaven herre, på Fru Vivaldi, der laver spaghetti, på Alfred, der er opfinder og elsker at vaske op, og som netop i dag er ved at opfinde en opvasketørrer, på Carla, som elsker dyr, på deres to børn Berta og Freddy, på fejemanden, som holder byen ren, på Skorstensper, som prøver at holde orden på byens skorstene, på de to meget nysgerrige mennesker, på Bo Matrikkelhys, på Fru Brand, som passer byens brandbil og meget andet, på købmanden, som har forfærdelig mange dåser i sin butik, og på en meget stilfærdig mand, der hedder Sommer.

2. December

blank

Eldorado for dyr

I går solgte Ludvig tre gummistøvler til Bella og lovede at skaffe den sidste hjem til i morgen. Bellas lange pels fik Ludvig til at nyse, så Bellas far måtte stille Bella uden for døren.

Kikkebakkeboligby

Afsnittet i dag hedder Alfred opfinder. De nysgerrige beklager sig over blæsevejret. Alfred arbejder på højtryk med sin nye opfindelse, og det viser sig, at Gniske ikke bryder sig om musik men hos familien på øverste etage vaskes der op som aldrig før.

3. December

blank

Eldorado for dyr

Det var en hård dag for Ludvig i går. ‘Juuls Bodega’ fik ny ejer, Winther. Og fru Katteskål fik pakket en madskål pænt ind til sin brors kat Ib. Hvem er det nu, der skal komme i dag?

Kikkebakkeboligby

Afsnittet i dag hedder En papegøje i huset. De nysgerrige beklager sig over det lidt tågede vejr. Carla og Sommer følges ad ud i byen for at finde et dyr, hvad der gør Gniske rasende. Fru Vivaldis spaghettimaskine løber over, og Carla hjembringer en papegøje, der viser sig at kunne tale ganske godt.

4. December

blank

Eldorado for dyr

Bella fik sin fjerde gummistøvle og flyttefirmaet ‘Sørensen, Sørensen, Sørensen, Sørensen og søn’ kom med stole til ‘Juuls Bodega’, så nu står Ludvig i sin butik og tæller stolene der skulle være 30, men han kan ikke få det til mere end 26: Hvad mon Winther vil sige?

Kikkebakkeboligby

Afsnittet i dag hedder Pakken med fire ben. Alfred og Carla har fået et brev, hvori der står, at de kan hente en stor pakke på posthuset. Gniske laver vrøvl over breve og pakker og Sommer viser sig i virkeligheden at være en stærk mand. Den firbenede pakke volder familien på øverste etage en del besvær.

5. December

blank

Eldorado for dyr

Ludvig havde travlt i går – han byttede madskåle og solgte noget til en hamster. Winther og især Guddi bar stole ned til “Juuls Bodega”, og da de var færdige manglede der fire. Ludvig måtte ringe til flyttefirmaet for at berolige Winther. Vil det lykkes at få åbnet Juuls Bodega i dag?

Kikkebakkeboligby

Afsnittet i dag hedder SkorstensPer på trapperne. Gniske stifter for alvor bekendtskab med fru Vivaldis potteplante, og fru Vivaldis spaghettimaskine arbejder under højttryk, fordi hun skal levere spaghetti til spaghetticentralen. Bo Matrikkelhys kommer i alvorlige vanskeligheder – og det samme gør SkorstensPer, da han skal rense husets skorsten. SkorstensPer reddes dog ud af vanskelighederne ved fru Brandts hjælp.

6. December

blank

Eldorado for dyr

Guddi var i det fine tøj, som Winther havde købt til hende. Hun var nær blevet kvalt af tobaksrøgen i bodegaen, men Ludvig lavede en luftslange, så han kan pumpe luft ned til hende. Mon han får optaget sit “Mor kommer snart, så, så” bånd? Vil det lykkes at få åbnet “Juuls Bodega” i dag?

Kikkebakkeboligby

Afsnittet i dag hedder Vupti – verdens bedste. Fejemanden kommer for tidligt, fordi det gode vejr har gjort ham meget glad. SkorstensPer opgiver sine skorstene og nyder en portion spaghetti hos fra Vivaldi. Alfred ødelægger Gniske og Bo Matrikkelhys’ skumle planer. Carla og Fejemanden hjælper Gniske ud af visse vanskeligheder.

7. December

blank

Eldorado for dyr

Bellas far har lovet at skaffe noget videoudstyr, så han og Ludvig kan optage reklamer for Ludvigs Godbidder. Ludvig fik optaget et kasettebånd med Guddi, som sagde “Mor kommer snart” med god og kærlig stemme, men det blev ikke så langt. Hvordan mon det lyder?

Kikkebakkeboligby

Afsnittet i dag hedder “Den store pakke”. Fejemanden har vrøvl med sin fejemaskine, men fru Brand kommer ham til hjælp. Alfred og Carla har fået et nyt brev og en meget tung pakke. De nysgerrige har svært ved at følge med i, hvad der sker – fordi det er koldt og blæsende. Pølzenmuskel optræder, og fru Vivaldi får en god ide, det sætter familien på øverste etage i stand til at spille dejlig musik, hvad der gør Gniske så vred, at han går i seng midt på dagen.

8. December

blank

Eldorado for dyr

I går kom Bellas far med videoudstyr, og Ludvig fik at vide, hvordan det skulle bruges. Guddi lovede at være filmstjerne i videoen om Ludvigs Godbidder. Men så kom Rambuk ind i Ludvigs liv, og inviterede Guddi i Zoologisk Have. Får de lavet videoen? Kommer Guddi i dag?

Kikkebakkeboligby

Afsnittet i dag hedder Elevatoren. Fejemanden kommer et minut for tidligt, og der hamres og bankes hos familien på øverste etage. Alfred er optaget af store ting og sager. De nysgerrige er utilfredse med det fine vejr og forstår ikke rigtig, hvad børnene skal bruge både krog og snor til. Men til sidst opklares mysteriet og bliver til glæde for alle undtagen Gniske. Gniske er så vred, at han går i seng midt på dagen.

9. December

blank

Eldorado for dyr

I går var Guddi i Zoologisk Have med Rambuk og det brød L Ludvig sig ikke om. Han gemte sig i sin hovedskærm, men fik vist sendt luftslangen ned til stakkels Guddi i Winthers røghelvede. Mon Ludvig endelig er sluppet fri for Rambuk?

Kikkebakkeboligby

Afsnittet i dag hedder En rigtig lille bjergged. Carla og Sommer går ud i byen for at finde et nyt spændende dyr. Fejemanden finder et brevkort i sin fejemaskine, og Gniske har vanskeligheder med fru Vivaldis blomst. Carla vender hjem med en ged, og børnene og købmanden klarer problemerne omkring dyrets fodring.

10. December

blank

Eldorado for dyr

I går fik Rambuk stillet en ‘demoplade’ med dørklokker med forskellige lyde op i ‘Eldorado for dyr’. Guddi var meget ked af det for Winther vil lukke ‘Juuls Bodega’, fordi det ikke kan betale sig, og Rambuk har lovet at skaffe Guddi et job på Storby kro. Så Ludvig har noget at tænke på: Bliver hverdagen for strid for ham?

Kikkebakkeboligby

Afsnittet i dag hedder En ny fejemand. Gniske venter forgæves på fejevognen. Bo Matrikkelhys kommer igen i spaghetti-vanskeligheder og udstøder frygtelige trusler mod husets beboere. Berta og Freddy henter roer til deres ged, og familiens aftensmad kommer for en gangs skyld til at bestå af…

11. December

blank

Eldorado for dyr

I går fik Ludvig at vide, at Guddi måske bliver, hvis hun kan lære at tale fransk til kunderne i bodegaen, for der skal måske være fransk restaurant. Ludvig fik Guddi til at læse sit reklamevers til videoen om “Ludvig-godbidderne”. Alle er begejstrede for Ludvigs godbidder – også Rambuk! Hvad mon Ludvig drømmer om…..

Kikkebakkeboligby

Afsnittet i dag hedder Bage-dag. Gniske begynder at interessere sig for den potteplante, han hver dag får i hovedet og fejemanden finder et postkort, der omtaler bagning af jule-småkager. Familien bestemmer sig til at forsøge sig i bagningens kunst, hvilket får fru Brand til at rykke ud med sin brandbil.

12. December

blank

Eldorado for dyr

Ludvig blev vækket af ‘DUNG’s åbningsløb i går og blev ret forvirret af de mange numre, han talte med. Guddi havde også travlt i ‘Juuls Bodega’, hvor talrige kunder forfriskede sig efter det hårde løb. Der er vist ikke ret mange ‘Ludvig-godbidder’ tilbage???

Kikkebakkeboligby

Afsnittet i dag hedder Det klirrer og klirrer. Fejemandens vogn opfører sig underligt, hvad der naturligvis vækker Gniskes vrede. Fru Vivaldis spaghettimaskine er ikke til at styre, og fejemanden finder et nyt brevkort fra moster Esmaralda. Der ankommer en ny pakke, som ingen steder kommer fra, men Pølzenmuskel sørger for at dens indhold kommer velbeholdent op til familien på øverste etage.

13. December

blank

Eldorado for dyr

I går fik Ludvig både bagt og ekspederet såvel sure som søde kunder. Luvig måtte sætte et skilt op om sin allergi, og Bellas far troede, at Bella var spist af en krokodille. Ludvig er glad for at Guddi bliver, når der nu kommer ny vært i “Juuls bodega”. Måske Ludvig skulle sige det til hende?

Kikkebakkeboligby

Afsnittet i dag hedder: “To mand høj”. Alle mennesker kommer for tidligt, og Gniske får en lille afskyelig gave af fru Brand. Fejemanden finder en kasse med gamelt tøj i sin fejevogn, og så begynder løjerne. De nysgerrige får noget særligt ud af dagen.

14. December

blank

Eldorado for dyr

I går gav Ludvig Guddi blomster, og han fik et puslespil af hende med et lam: Winther og Hivèr byttede stole, og Guddi fortalte Ludvig om alle de franske ord, hun havde lært af Hivèr. Mon Guddi får travlt i dag? Mon Hivér kan lide Ludvigs godbidder?

Kikkebakkeboligby

Afsnittet i dag hedder En regnvejrsopfindelse. Vi oplever en rigtig regnvejrsdag fuld af regn og paraplyer. Det regner gennem loftet hos familien på øverste etage. Fru Vivaldi får en god ide, og Alfred laver en rigtig regnvejrsopfindelse, som især Freddy og Berta kommer til at sætte stor pris på. Og Gniske begynder at kunne lide papegøjen.

15. December

blank

Eldorado for dyr

Rambuk brød sig ikke om maden hos Hivèr i ‘Hivèrs Bistro’ og ville have Guddi med i Zoologisk Have. Men Guddi vil hellere med Ludvig i Akvariet, for der er glas imellem dyrene og Ludvig, og så nyser han ikke. I dag er Ludvig gået hen for at hente noget en stor brun pakke. Hvad mon der er i den?

Kikkebakkeboligby

Afsnittet i dag hedder Alle mand i skorstenen. Gniske er meget stolt af sit nye hurtiggående ur. De nysgerrige beklager sig over vejret, der er koldt og blæsende, og klager over en underlig tingest, som ligner Rundetårn der ustandselig flytter sig.

16. December

blank

Eldorado for dyr

I pakken i går var der en pingvindragt, som Ludvig havde lejet han er ved at finde på en eventyr om den stakkels lille pingvin, der er faldet i en revne. Ludvig er bekymret over alle de penge, han er kommet til at skylde Rambuk mon han drømmer om det?

Kikkebakkeboligby

Afsnittet i dag hedder En meget lille pakke. Fru Vivaldi forærer Gniske en lille gave, som Gniske, meget mod sin vilje, bliver glad for. Alfred får brev om en ny pakke, som er meget lille. Pakken indeholder en ting, som ingen andre en fru Vivaldi kan bruge. De nysgerrige er ved at brække halsen af nysgerrighed, og Gniske deltager i en efter hans mening afskyelig dejlig fest.

17. December

blank

Eldorado for dyr

I går havde Ludvig glemt at låse butiksdøren og Rambuk masede ind for at fylde flere varer på Ludvigs hylder. Bellas far kom i sit julemandstøj og blev sat i gang med at feje fortovet. Bella bed hul i Rambuks buksebag, så Ludvig måtte til at sy den. Men til sidst kom Ludvig til at tale med Guddi, og hvad mon det er, Ludvig er ved at gøre klar til nu?

Kikkebakkeboligby

Afsnittet i dag hedder Op at flyve. Alfred pønser på en ny opfindelse, og Gniske undrer sig over hvor lydløst opfindelsen bliver opfundet. Det viser sig, at Alfred opfinder noget, så alle kan få sig en flyvetur i Boligby. Selv Gniske kommer til at svæve lidt.

18. December

blank

Eldorado for dyr

I går arbejdede Ludvig, Guddi og Bellas far med at optage eventyret om den stakkels lille pingvin, der er faldet ned i revnen, og Ludvig synes, at Guddi ser sød ud i pingvindragten. Hvem mon kommer i “Eldorado for dyr” i dag? Guddi har ihvertfald travlt.

Kikkebakkeboligby

Afsnittet i dag hedder “En meget stor lettelse”. Gniske er begyndt at sætte pris på både spaghetti og potteplanter – på sin egen måde naturligvis. Fejemanden finder endnu et postkort fra moster Esmaralda, der stadig påstår at julen står for døren. Alfred gør en utrolig stor opfindelse, der volder en del postyr, indtil Bo Matrikkelhys tager sig af den på sin specielle facon.

19. December

blank

Eldorado for dyr

Et par prøvespisere fra et celebert omegnsblad gik forkert i går og prøvespiste hos Ludvig i stedet for i “Hivèrs Bistro”. De blev så begejstrede for bidesild, som Bellas far skulle have haft med til julefrokosten i stormagasinet og for Guddis hjemmelavede marengs og forlod butikken glade og mætte. Det bliver spændende at se, hvor mange kokkehuer hvem får?

Kikkebakkeboligby

Afsnittet i dag hedder: “Carla går på jagt”. Carla går på jagt efter et nyt dejligt dyr, og Gniske brokker sig over landbruget og larmen på øverste etage. Fejemanden kommer med mel fra spaghetti-centralen til fru Vivaldis spaghettimaskine, og de nysgerrige har svært ved at se noget, fordi blæsten river i deres kikkerter. Landbruget på øverste etage bliver i dag en realitet.

20. December

blank

Eldorado for dyr

“Juuls Bodega” – alias “Hivèrs Bistro” fik 50 kokkehuer. Guddi har så travlt så travlt! Ludvig måtte bage i går, og Bellas far hjalp ham. Men så kom Rambuk og lugtede pengene i det og bagte nogle hurtige godbidder – men dem kunne kunderne ikke lide. Hvem skal købe alt Rambuks konditøj?

Kikkebakkeboligby

Afsnittet idag hedder: “Sne”. Netop på denne dag sker der, hvad der kan ske på snevejrsdag. Gniske mister sin kasket. Fejemanden finder et postkort, der kun gør, at moster Esmaralda nu for alvor er på vej. Og dyrene fodres og “røres” som det hør og bør selv ved vintertide.

21. December

blank

Eldorado for dyr

Ludvig fik ryddet op efter Rambuk i går. Så nu er hylderne fyldt op med Rambuks konditøj. Mens Ludvig var i byen efter mel til sine godbidder, fik Rambuk Bellas far til at prøveløbe et sæt konditøj og bagefter til at købe det, fordi det var blevet snavset. Begynder Ludvig også at dyrke kondi?

Kikkebakkeboligby

Afsnittet i dag hedder en gæst i huset. Gniske har mistet sit nye hurtiggående vækkeur og de nysgerrige undres over den flid, der udfoldes omkring Kikkebakke. Gniske får et tørklæde af Fru Brand, som gerne vil have, at han står vinteren igennem uden forfrysninger. Og så kommer der en pakke, der er lidt ud over det sædvanlige.

22. December

blank

Eldorado for dyr

I går havde Ludvig lovet at tage en gratis prøvetime hos “DUNG” og Guddi passede butikken imens. Rambuk fortalte Guddi om sine planer med Ludvigs butik og med hende selv – heldigvis kom Ludvig tilbage. Ludvig havde et brev med til Guddi. Hendes tante inviterede til julefest, og Guddi måtte tage Ludvig med. Men det var på en bondegård med masser af dyr, så Ludvig må blive hjemme. Tager Rambuk med i stedet for? Må Ludvig blive hjemme?

Kikkebakkeboligby

Gniske og Esmaralda på bytur. I dag forsøger Gniske sig som elevatorfører, rider rundt med Esmaralda i byen og slutter med et s

23. December

blank

Eldorado for dyr

Ludvig lovede DUNG-manden, at de måtte bruge butikken som tørvejrspost til juleløbet. Hivèr lukkede pludselig sin bistro i går. Nu er Guddi arbejsløs og snydt for sin løn. Rejser hun hjem til sin tante, eller bliver hun og hjælper med juleløbet, inden hun rejser? Hvem vinder juleløbet?

Kikkebakkeboligby

Afsnittet i dag hedder Gniskes aften. Gniske har vanskeligt ved at finde ud af, hvad der er morgen, og hvad der er aften. Men da julen jo som bekendt står for døren, sniger Gniske sig ud for at købe en række afskyelige gaver. Imens finder Alfred på noget i nattens mulm og mørke.

24. December

blank

Eldorado for dyr

Bellas far og Bella – Julemanden og hans flyvende hund – vandt DUNG`s juleløb. Rambuk blev diskvalificeret og jaget væk af de rasende kondifolk, efter at Ludvig havde taget sig sammen og smidt ham ud med alt hans fusk. Men Guddi skal rejse, og Ludvig skal sidde helt alene – mon han nogensinde kommer til at se hende igen?

Kikkebakkeboligby

Afsnittet i dag hedder: Julen står for døren. Gniske beklager sig over, at julen står for døren. Huset dufter lifligt af krydret spaghetti á la Milano Opera, og Gniske begynder at uddele afskyelige gaver til alle. Fru Vivaldis plante bliver indblandet i et sammenstød – de nysgerrige har svært ved at følge med, og alt ender med et festmåltid på øverste etage. Esmeralda og Gniske bliver hos sig selv og indretter sig.

Kolofon:
Eldorado for dyr: Manuskript: Finn Bentzen, Jesper Klein, Hanne Willumsen. Instruktion: Finn Bentzen. TV-producer: Mette Lage.
Kikkebakkeboligby: Manuskript: Ole Lund Kirkegaard. TV-bearbejdelse: Jesper Klein og Per Nielsen. Musik: Lasse Lunderskov. Scenografi: Jørn Mathiassen og Lone Ernst. Dukkefremstilling: Hanne Willumsen og Finn Bentzen. Producer: Per Nielsen.

Medvirkende:
Eldorado for dyr:
Søren Østergaard (Ludvig), skuespiller; Gerz Feigenberg (Bellas far), skuespiller; Asbjørn (Bella), skuespiller;
Kikkebakkeboligby:
Lene Johansson; Hanne Willumsen; Tove Schøler Christensen; Finn Bentzen; Dan Voigt Lønholdt; Olaf Ussing (Gniske), skuespiller (stemmer); Jesper Klein (Fejemand), skuespiller (stemmer); Annegrethe Nissen (Carla), skuespiller (stemmer); Susse Wold (Berta), skuespiller (stemmer); Hanne Willumsen (Freddy), skuespiller (stemmer); Frits Helmuth (Alfred), skuespiller (stemmer); Lily Broberg (Vivaldi), skuespiller (stemmer); Gotha Andersen (Sommer), skuespiller (stemmer); Peter Kitter (Nysgerrig), skuespiller (stemmer); Sigrid Horne-Rasmussen (Nysgerrig), skuespiller (stemmer);

1985