Tinka og Kongespillet

Foto: TV2

I ’Tinka og kongespillet’ bliver der igen drama om tronen i den ellers så fredelige nisseby Kongsby, fordi kongen ikke vender hjem fra sin rejse rundt i Nissernes Rige. Det udløser et ’Kongespil’ – en konkurrence mellem rigets fire regioner, som hver stiller med deres stærkeste kombattant (de såkaldte kongsemner). Vinderen bliver nissernes konge.

I serien:

blank
Falke (Viilbjørk Malling Agger), Tinka (Josephine Højbjerg) og Lasse (Albert Rosin Harson) i ’Tinka og Kongespillet’. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

For at bevise sit værd og redde riget lykkes det Tinka – med hjælp fra sin bedste ven Lasse – at sikre sig en af de fire pladser i Kongespillet. Men stærke kræfter forsøger at standse hende. Ikke alene ønsker hver af de tre øvrige kongsemner at splitte Nissernes Rige. I Ensomhedens Tårn sidder Prins Fileas og planlægger hvordan han selv – sammen med sin trofaste general, den enøjede Ingi – kan overtage tronen.

Kongespillet udvikler sig dramatisk, og Tinka må endnu engang bruge sine evner som halvt nisse og halvt menneske til at samle både venner og modstandere i kampen for at vinde magten – eller miste den for evigt. 

blank
Foto: Cosmo film, TV2

’Tinka og Kongespillet’ byder på et glædeligt gensyn med Josephine Højbjerg (Tinka), Albert Rosin Harson (Lasse), Rosita Gjurup (Astrid), Neel Rønholt (Nille), Birthe Neumann (Maja), Martin Lindsten (Mikkel), Ellen Hillingsø (Ingi), Paw Henriksen (Bjergi), Hadi Ka-koush (Skir), Peter Gantzler (Aamund) og Christian Tafdrup (Filias).

Desuden kan man glæde sig til at møde en række nye karakterer i ’Tinka og Kongespillet’ – blandt andre Esben Dalgaard (Grot), Viilbjørk Malling Agger (Falke), Jakob Femerling (Birk), Anne Louise Hassing (Gitte), Laurids Skovgaard Andersen (Pelle) og Ulla Vejby (Hilde).

blank
Fra optagelserne af ’Tinka og Kongespillet’, der begyndte 14. januar på Fyn, ses Falke (Viilbjørk Malling Agger – forrest), Tinka (Josephine Højbjerg) og Lasse (Albert Rosin Harson). (Foto: Sille Sterll / TV 2)

Forgængeren til dette års TV 2-julekalender hed ’Tinkas juleeventyr’ og blev sendt i december 2017, og den indkasserede en lang række flotte resultater. Familiejulekalenderen blev den mest sete på dansk tv i flere år med et gennemsnitligt seertal på 1,1 mio. til førstegangsudsendelserne og flere end 100.000 seere til den efterfølgende dags genudsendelse.

Episode guide

Spoiler alert!

blank

1. Kronprinsessen

Det er med stor forventning, at Tinka forlader sit trygge hjem hos Nille for at flytte op på slottet til sin far, hvor hun skal udnævnes som arving til tronen.

blank

2. Stille efter Storm

På slottet offentliggør Skir nyheden om Kongespillet. Tinka kæmper med sin egen tvivl om, hvorvidt hun havde gjort sig fortjent til kronprinsessetitlen.

blank

3. Kongernes hal

Tinka er fast besluttet på at få en plads i Kongespillet, men det kræver at en af de fire Kongsemner afstår deres plads til fordel for hende.

blank

4. Halvmenneske

Laxes af De Sydlige Øer har valgt at overfrage sin plads i Kongespillet til Tinka, og de fire Kongsemner skal præsenteres for folket, inden spillet kan begynde.

blank

5. Troldenes krypt

Kongsemnerne bliver præsenteret for den første prøve i Kongespillet. Det står dem frit for hvordan de forbereder sig til prøven.

blank

6. Kongens mod

Det er tid til ‘Kongens mod’, som er den første prøve.

NB: Afsnittet er lidt uhyggeligt, så lad de mindste have en voksen med, når det ser det.

blank

7. Med nye øjne

Tinka er overbevist om at den næste prøve har noget med styrke at gøre og følger efter Falke for at kopiere hendes træningsprogram.

blank

8. Uventede gæster

Ingi overbeviser Lasse om, at der er god grund til at være mistænkelig overfor de andre Kongsemner, og hun inviterer sig selv med til middagsselskab hos Nille.

blank

9. Kongens styrke

I sodste øjeblik, inden prøven gp i gang, når Tinka frem til Himmeltårnet med sin vogn. Hun er ved godt mod selv om stenen er tung og vognen er svær at trække.

blank

10. Dem eller os

Tinka er usikker på, om hun har evner til at vinde Kongespillet. Lasse derimod er overbevist om at der nogen, der saboterer prøverne.

blank

11. 37 1/2 høne

Skir præsenterer den sidste prøve, ‘Kongens Kløgt’. Men i stedet for at forberede sig til morgendagens prøve, vælger Tinka at hjælpe nissen Hilde.

blank

12. Kongens Kløgt

Hivs ikke både Tinka og Birk får point i den tredje prøve, så er de ude af Kongespillet.

NB: Afsnittet er lidt uhyggeligt, så lad de mindste have en voksen med, når det ser det.

blank

13. Lys i mørket

I Nissernes Rige er alle Kongsemnerne berørt af Birks ulykke, som betyder hans udtræden af Kongespillet. Tinka, Falke og Grot har hver vundet ét point.

blank

14. Nye planer

Tinka og Lasse opsøger Skir for at finde ud af om Kong Bokils sværd kan hjælpe Tinka igenne den sidste og afgørende prøve ‘Kongens Valg’.

blank

15. Tilbage til efterskolen

Tinka og Lasse får uventet selskab på vej til efterskolen for at finde Kong Bokils magiske sværd. På efterskolen venter endnu flere overraskelser.

blank

16. Sværdet og pennen

På efterskolen er Gitte både glad og overrasket over at se Lasse og inviterer ham til en snak. Tinka og Falke bliver sendt til undervisning sammen med Pelle.

blank

17. Knuste hjerter

Tinka forsøger med hjælp fra sine venner at få Kong Bokils sværd til at vide sine magiske evner, og Ingi tilbyder at hjælpe Tinka med sværdtræningen.

blank

18. Kongens valg

Tinka forsøger at finde ro i hestestalden hos Gint inden ‘Kongens Valg’-prøven. Den vil afsløre hvem der bliver nissernes leder.

blank

19. Falkes valg

I dag skal det fejres med en stor fest i Kongernes Hal, at Kongespillet er slut, men Ingi sætter planen om at overtage tronen i værk.

blank

20. Ingis store beslutning

Ingi slår hårdt ned på alle der forsøger at gøre oprør i Nissernes Rige.

NB: Afsnittet er lidt uhyggeligt, så lad de mindste have en voksen med, når det ser det.

blank

21. Onkel Fileas

Tinka er smidt i Ensomhedens Tårn. Fileassynes at Ingo har snydt både ham og Tinka, og at de to derfor bør arbejde sammen for at komme ud af tårnet.

blank

22. Troldeglas

Da de er befriet fra tårnet, lægger Tinka, Lasse og Falke en plan for hvordan de kan besejre Ingi.

blank

23. Nissernes dronning

Med Fileas’ hjælp lykkedes det for Tinka, Lasse og Falke at få lokket Ingi i baghold i skoven. Men Ingi har klogt taget sin trofaste general Rimbold med.

blank

24. Mennesket fra Søgaard

Tinka har brug for Lasse som den femte repræsentant i Samlingen, som skal regere Nisserne Rige. Men Lasse er fast besluttet på at tage tilbage til efterskolen.

2019