Julemanden

Julemanden

Julemanden er et af de mest velkendte ikoner fra julen. Overalt i verden, i alle de lande hvor man fejrer julen, har man kendskab til Julemanden, mens de mere detaljerede fortolkninger af hans liv dog er forskellige. De mest ensartede og gennemgående træk ved dem alle er nok, at han er gammel mand med et langt hvidt skæg, som går rundt i en stor og varm rød drag med dertilhørende nissehue, og siger “Ho Ho Ho” til de, der krydser hans vej.

Sover længe på Nordpolen

Nordpolen
blank
Julemanden kigger på listen

Julemanden bor oppe i den evige vinter i Grønland eller på Nordpolen, og fordriver tiden ved at sove de første af årets 11 måneder væk, for derefter at vågne op i decem-ber, og bruge hele denne måned på at producere legetøj til alle verdens børn i, på hans hemmelige legetøjsfabrik, godt hjulpet af hans mange hjælpenisser eller hjælpe alfer. Der er dog stadig en del debat omkring julemandens adresse.

Juleaften

På Julenatten mellem d. 23. december og d. 24. december eller d. 24. december og d. 25. december, den selv samme nat hvorpå Jesus blev født, læsser Julemanden alle de mange gaver op på hans kane, som han spænder for med flyvende rensdyr, deriblandt “Rudolf med den røde tud“, og flyver hele jorden rundt, for at give en gaver til artige børn. Han parkerer slæden på taget, og kravler ned gennem skorstenen.

Efter al den hektiske aktivitet, flyver han hjem og går i seng igen, så han kan være klar næste jul igen.