Olsen Bandens Første Kup

Olsen-Bandens Foerste Kup Julekalender

Julekalenderen er lavet som en del af det filmunivers der er del af den danske filmskat. Vi følger dannelsen af Olsen-Banden, som der blev lavet 13 film med i halvfjerserne og firserne. I julekalenderen ser vi hvordan Egon, Benny og Kjeld fandt sammen som børn og lavede deres første kup.

Handling

Julen står for døren, og i Benny og Kjelds klasse starter en ny dreng, Egon. De tre bliver lynhurtigt venner. Egon, der bor på et børnehjem, fortæller, at der hverken bliver julegaver eller fest for børnene på børnehjemmet, da julefondens grådige bestyrelse har brugt alle pengene. Børnehjemmets bestyrelse påstår, at de mange indsamlede penge er blevet brugt på klisterbånd og andet administrationsudstyr, men i virkeligheden er pengene blevet brugt på dyre middage og rejser for bestyrelsens medlemmer.

Beviserne er selvfølgelig i en rød kuffert, som så mange gange i spillefilmene. Egon vil stjæle kufferten og give beviserne til ordensmagten. Han lægger en plan og inddrager de to mest upopulære drenge i klassen til at hjælpe sig. Det er Benny og Kjeld, der konstant får buksevand af den hårde mobber Bøffen.

Imens lægger bestyrelsen planer om yderligere ulovligheder, og de vil juleaften lave et kup og efterfølgende flygte ud af landet.

I klasseværelset spirer romantikken mellem den nervøde Kjeld og den rødhårede frembrusende smukke Yvonne. Men Kjeld er oppe imod mange andre bejlere, der også gerne vil være kærester med dejlige Yvonne.

Norsk er mere populær

Olsen-Bandens Første Kup blev også produceret i en norsk version, der blev sendt på TV 2 Norge i julen 2001. Olsen-Banden var i forvejen kendt og elsket i Norge, hvor spillefilmene ligeledes blevet genindspillet på norsk. Mens den danske julekalender i skrivende stund ikke er blevet genudsendt, så er den norske version blevet genudsendt hele tre gange.

Medvirkende

Egon: Jens Sætter-Lassen
Benny: Dennis Simonsen
Kjeld: Noah Lynnerup
Yvonne: Stine Bjerregaard
Birthe, Kjelds mor: Karin Jagd
Børge, Kjelds far: Anders Nyborg
Hallandsen: Jesper Langberg
Rektor: Peter Steen
Bøffen: Ludomir Diell Løkken
Inge Margrethe: Emilia Hunsfeldt
Lærer Madsen: Kurt Ravn
Jensen, politibetjent: Asger Reher
Holm, politibetjent: Christian Damsgaard
Dynamit-Harry: Simon Krogh Stenspil
Frk. Clausen: Lisbeth Lundquist
Hr. Ellegaard: Tonny Landy
Hr. Lund: Max Hansen
Manuskript: Anne-Marie Olesen og Lars Mering
Instruktion: Martin Miehe-Renard og Giacomo Campeotto
Musik: Bent Fabricius-Bjerre og Martin Miehe-Renard