Hvad en møller kan komme ud for

hvad en moller kna komme ud forHvad en møller kan komme ud for, (når der er nisser på loftet) eller Jul i den gamle mølle er en julekalender fra DR sendt i 1970. Serien udspiller sig i en gammel mølle, hvor der bor nisser på loftet.

Nissefar, nissemor og deres to nissebørn bor oppe på møllerens loft. De hygger sig med at drille mølleren, specielt i dagene i december. Nissefar fortæller historier fra de gode gamle dage, hvor man virkelig kunne finde ud af at drille folk.

Nissefamilien nyder at gære live svært for den stakkels elidt enfoldige møller. De fem drillenisser hvade navnene Pjatsbannermand, Bjancanera, Sild, Eldograno og Fjodor. Desuden medvirkede en mus ved navn Konradsen, som til forveksling lignede Magnus Tagmus, fra ‘Kender du Decembervej?‘ i et jakkesæt.

børnenes-julekalender-1970-hvad-en-møller-kan-komme-ud-for

BØRNES JULEKALENDER 1970
Hjælp til spedalske i Indien

Det samlede overskud ved salget af BØRNENES JULEKALENDER (sidste år over 400.000 kr.) går til udvidelse af det dansk-indiske spedalskhedsarbejde i Orissa.

Hvis du vil være med i lodtrækningen om indisk legetøj, skal du indsende brev-kortet inden den 1. december. Du kan få at vide, om du har vundet, hvis du følger udsendelserne “BØRNENES JULEKALENDER”, som kommer hver dag i radio og fjernsyn fra den 1. til den 24. december. Udsendelserne i radio kommer om morgenen, og der kan du høre historier om billederne bag “lågerne”. Om aftenen kan du i fjernsynet følge livet hos den nissefamilie som bor i møllen.

Pris 5,65 kr. incl 15% moms

Udgivet af Landsindsamlingens Fond for Udviklingslandende og DR DANMARKS RADIO