Historier fra hele verden

Den første julekalender på dansk TV i 1962 var en blanding af flere forskellige indslag, der blandt andet indeholdt dukker og kludeklip med tilhørende historier fra fremmede lande. Første del var en poetisk kortfilm af ca. 4 minutters varighed, hvor handlingen passede til motivet bag dagens låge i den trykte julekalender. Skuespillere mimede filmens handling til en fortæller.

Hver dag var der en tegnefilm med små figurer, som bevægede sig på en flimrende baggrund i stil med den trykte julekalender. Julen optrådte først i filmen den 23. december, hvor der blev fortalt en historie om en nissefamilie (se vidoen). Anden del var en realfilm om børn og deres liv i forskellige fremmede lande.

Julekalenderen var kun i 23 afsnit. Der blev ikke sendt et afsnit den 24. december. Formatet af julekalendere blev hurtigt ændret til også at have et afsnit juleaften.

Julekalenderen i 1962 er en række små historier fra hele verden. En af historierne er ‘Sokkerne’. Den handler om nissemor, der strikker sokker som julegave til nissefar. Alle nissebørnene hjælper.

Historierne har en gennemgående fortællerstemme.