Sebastians jul

Julestads.dk anbefaler: blank Køb 'Sebastians Jul' på Gucca ➤

blank

I hele december måned skal Sebastian passe dyrene på en gammel bondegård langt ude på landet. Bondemanden er rejst på ferie, og dyrene skal også mærke, at det er jul, så Sebastian passer dem godt.

Får hjælp af musen Herkules

blank

Heldigvis får Sebastian hjælp fra musen Herkules, så det skal nok blive jul – også på bondegården.

Samtidig fortæller han om alle de gamle juletraditioner, der er forbundet med bondegårdens dyr. Gedens hår blev f.eks. brugt til strømpegarn, grisens blære til legetøj og hestens fedt blev brugt til at koge klejner i. Og så er der selvfølgelig hønsenes æg og koens mælk, der stadig bruges til julelækkerier.

Historier om traditioner fra dansk landbrug

Måden denne julekalender er lavet på, er nyskabende. Sebastian Klein har arbejdet tæt sammen med Dansk Landbrugsmuseum (Nu Det Grønne Museum, red.). Derfor er der kommet en fin julekalender ud af det. Den har formidling om dyr i børnehøjde krydret med dansk kulturhistorie.

Musset har lagt lokaler til. Derfor vil du opleve et stykke autentisk stykke danmarkshistorie. Kulisserne, rekvisitterne og museets husdyr repræsenterer den levende kulturarv. På markerne omkring museet er der oprindelige danske husdyrracer som køer, grise, geder, får og høns. Børn kan komme tæt på dyrene, og der er altid særlige aktiviteter i skoleferierne.

Til museet hører desuden en Landbrugsbotanisk Have med humlehave og æbleplantager med 281 oprindelige danske æblesorter. På museet er der store lege-pladser både ude og inde, og den gamle smedje har arbejdende værksted.

“Vi har formået at lave 24 programmer, som vil kunne give børn og deres forældre indblik i mange af de mindre kendte traditioner og historier, som knytter sig til julen på landet. I museets gammeldags rammer har vi således kunnet skildre julen på en måde, som forhåbentlig vil synes både hyggelig, spændende og oplysende”

Sebastian Klein

Det Grønne Museum (tidligere Dansk Landbrugsmuseum)

Her kan du komme og oplev jagte, skove, landbruge og mad på det nye museum. Den 1. januar 2017 fusionerede Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum i Hørsholm og Dansk Landbrugsmuseum i Auning. Derfor kan du nu besøge ét samlet museum med viden, historier. Det smukke og levende museum ligger i fantastiske omgivelser i Auning, hvor Dansk Landbrugsmuseum har haft til huse.

Fra det øjeblik du ankommer til det nye museum, kan du fornemme historien om landet, vi lever i og lever af – og opleve husdyr, afgrøder, traditioner, mennesker, maskiner og gode historier i årstidernes skiften. Tag en tur ud i det grønne med venner og familie, og nyd en dag fuld af oplevelser ude og inde med masser at se på, røre ved og dufte til.

På Dansk Landbrugsmuseum er der mange arrangementer og aktivitetsdage for børn og voksne, læs mere på www.gl-estrup.dk

Episoder

01. Gæs Og Gåsefødder
02. Høns Og Æbleskiver
03. Brød, Smør Og Ko
04. Marcipangris Og Griseblære
05. Kanin, Ræv Og Muffedisse
06. Ged, Rosensaks Og Julebuk
07. Høns, Pandekager Og Loppekanon
08. Bier, Juleklip Og Honninghjerter
09. Kattelem Og Musefælde
10. Julenisser Og Rensdyr
11. Isbjørne Og Eskimoer
12. Moskusokser Og Enebærgrene
13. Får Og Tællelys
14. Ulve, Pølser Og Kohorn
15. Hestesko, Søm Og Klejner
16. Fuglefodder Og Flydende Fedt
17. Ko, Fil Og Risengrød
18. Gæs, Brød Og Gåsevinge
19. Peber, Gris Og Pebernødder
20. Karte, Kulde Og Kattekillinger
21. Hest, Træstamme Og Brændeknuder
22. Duer, Breve Og Andre Dyr
23. Hest, Juletræ Og Bolsjetang
24. Ænder, Andesteg Og Svesker

Julestads.dk anbefaler: blank Køb 'Sebastians Jul' på Gucca ➤

Flere julekalendere fra DR

2010