Tinkas Juleeventyr – julekalenderen 2017 på TV2


I denne familiejulekalender følger vi nissepigen Tinka. Sammen med de andre nisser skal hun første december op til nissekongen og have overrakt nisseamuletten. Den markerer, at hun nu er en rigtig nisse.

Noget går dog galt, og så går den vilde nissejagt, hvor tinka kommer over I menneskeverdenen og møder ballademageren lasse. Sammen skal de løse gåden om nissernes tabte magi og finde svaret på, hvorfor mennesker og nisser ikke har set hinanden de sidste 100 år.

I serien:

Titelsangen ‘Tinka’

Det er ikke kun bjældeklang og julemandens latter, som varsler julens komme. Julesangene kan på godt og ondt gøre os glade og bringer julestemningen frem.

Sangerne Burhan G og Frida Brygmann, datter af den danske entertainer Martin Brygmann, synger sammen titelnummeret ‘Tinka’ til TV 2s kommende julekalender ‘Tinkas juleventyr’, som får premiere den 1. december.

– Jeg har altid haft lyst til at lave musik til tv, og så er det jo vildt fedt at lave musik til en julekalender, som samler folk hver aften i 24 dage, siger Burhan G til TV 2.

Frida Brygmann er enig.

– Jeg elsker julekalendermusik, og jeg har faktisk også sunget sange til julekalenderne ‘Jesus og Josefine’ og ‘Jul i Valhal’. Seerne kommer jo til at høre den så mange gange, så det er en rigtig dejlig følelse, siger hun.

Lyt til titelsangen Tinka og se videoen herunder.

Stærk rolleliste

På rollelisten finder man masser af stærke navne, bl.a. Ellen Hillingsø, Troels Lyby, Birthe Neumann, Anette Støvelbæk, Neel Rønholt, Christian Tafdrup, Mia Lyhne, Lars Knutzon og Paw Henriksen. Rollerne som Tinka og Lasse spilles af henholdsvis Josephine Højbjerg og Albert Rosin Harson

‘Tinkas juleeventyr’ skal bl.a. optages på en række fynske lokationer i Assens og Faaborg-Midtfyn kommuner.

– For os er det noget helt specielt at få lov til at lave endnu en familiejulekalender til TV 2, og vi glæder os til at samle familien om en spændende og magisk historie, fyldt med julestemning, siger producer Rasmus Kastberg fra Cosmo Film, som tidligere har lavet familiejulekalenderne ‘Jesus og Josefine‘ (2003), ‘Jul i Valhal‘ (2005) og ‘Juleønsket‘ (2015) for TV 2 siger Katrine Vogelsang, fiktionschef på TV 2.

Nissepigen Tinka (Josephine Højbjerg) skal 1. december – sammen med de andre ung-nisser – op til nissekongen og have overrakt nisseamuletten, som markerer, at hun nu er en rigtig nisse. Men noget går galt!

Lidt fakta om Tinkas juleeventyr

’Tinkas juleeventyr’ blev sendt i december 2017, og den indkasserede en lang række flotte resultater. Familiejulekalenderen blev den mest sete på dansk tv i flere år med et gennemsnitligt seertal på 1,1 mio. til førstegangsudsendelserne og flere end 100.000 seere til den efterfølgende dags genudsendelse.

’Tinkas juleeventyr’ er herudover den højest vurderede TV 2-julekalender nogensinde og den hidtil mest sete julekalender på TV 2 PLAY.

’Tinkas juleeventyr’ vandt i februar 2018 en Robertpris for årets korte tv-serie samt Billed-Bladets TV-Guld som 2017’s nye tv-program.

Persongalleri i Tinkas Eventyr

Tinka

Spillet af Josephine Chavarria Højbjerg

Tinka på 14 år er nisse. Hun er en modig og stædig pige med stor retfærdighedssans – og
så er hun utålmodig.

Tinka elsker sin plejemor Nille ubetinget, og hun sætter aldrig spørgsmålstegn ved hendes kærlighed. Hun er populær blandt de andre nisser i skolen og har mange gode venner.

Josephine Chavarria Højbjerg er 14 år, går i 8. klasse og bor på Bornholm. Hun startede sin
karriere som Pil i tv-serien ’Pendlerkids’ og har siden haft flere roller i tv-serier som bl.a. ’Broen III’.

Hun har også spillet hovedrollen Julie i DR Ultra-julekalenderen ’Bubbers Juleshow’ 2015 og Sara i tv-serien ’Klassen’.

Lasse

blank
Spillet af Albert Rosin Harson

Lasse er en rod fra storbyen. Han kan godt virke egoistisk, men han har faktisk hjertet på rette sted og er hjælpsom. Lasse er lige flyttet med sin far og lillesøster fra storbyen ud til sin farmor på landet, og han savner sine venner i byen. Han er cool – eller prøver i hvert fald at være det – men han kan sagtens blive imponeret.

Albert Rosin Harson er 15 år og bor på Christianshavn i København. Han har tidligere spillet Rune i tv-serien ’Panisk Påske’ og Anton i spillefilmen ’Krummerne: Alt på spil’. Ud over dette har Albert også medvirket i kortfilmen ’King’ i rollen som Frederik. Albert spiller klaver
og guitar.

Nille

blank

Spillet af Neel Rønholt

Nille er Tinkas plejemor, og hun elsker Tinka meget højt. Hun er skrædder i Kongsby, og hun syr for både kong Gobbe og hans søn Fileas. Hun er autoritetstro og gør altid, hvad andre beder hende om. Hun er godmodig, hjælpsom og har et stort hjerte, men hun skal lære at sige fra og følge sit eget hjerte.

Neel Rønholt har medvirket i masser af film, tv-serier og teaterstykker. Hun slog igennem på dansk tv i 2001 og søgte derefter ind på Statens Teaterskole, hvorfra hun blev ud­dannet i 2011. Neel har blandt andet medvirket i ’Min søsters børn’, ’Kollegiet’, TV 2-serierne ’Bade­hotellet’ og ’Mercur’ og TV 2s julekalender ’Ju­leønsket’.

Kong Gobbe

blank

Spillet af Lars Knutzon

Kong Gobbe er konge i Nissernes rige. Han el­sker sit folk, og de elsker ham, fordi han er god, retfærdig, lyttende og klog. Han er som regel uenig med sin søn, Fileas.

Lars Knutzon er uddannet skuespiller ved Odense Teater i 1967. Lars har mange års erfaring fra de skrå brædder, men har også medvirket i både film og tv-serier. Han har bl.a. spillet med i tv-serierne ’Rejseholdet’, ’Borgen’ og ’Tidsrejsen’. Og så er han morfar til Frida Brygmann Knutzon, som synger titelsangen til ’Tinkas juleeventyr’ sammen med Burhan G.

Fileas

blank

Spillet af Christian Tafdrup

Fileas er kongens søn. Han er hofsnogen, der gør alt, hvad han kan for egen vindings skyld. Han skyr ingen midler og går til yderligheder for at vinde magten.

Christian Tafdrup er uddannet på Statens Te­aterskole i 2003. Han har medvirket i en ræk­ke film, tv-serier og radiodramatik, blandt andet ’Den store dag’, ’Efter brylluppet’, ’Borgen’ og TV 2-serien ’Lærkevej’ og TV 2s julekalender ’Ju­leønsket’. Har lavet flere kort- og novellefilm og instrueret spillefilmen ’Forældre’.

Ingi

blank

Spillet af Ellen Hillingsø

Ingi er vagt på slottet. Hun er Fileas’ loyale partner og leder af Kongsgarden. Hun er ikke bleg for at gå til yderligheder for at bevare sin position i Nissernes rige.

Ellen Hillingsø er uddannet på Århus Teaters Skuespillerskole i 1994. Hun har arbejdet med teater, film, tv, radio og lagt stemme til teg­nefilm og reklamer. Hun slog igennem i tv-se­rien ’Charlot og Charlotte’ og har haft roller i blandt andet ’Broen’, ’Livvagterne’ og TV 2s dramaserie ’Rita’.
Luk

Vilma

blank

Spillet af Esther Marie Boisen Berg

Vilma er Tinkas bedste veninde. Hun følger med strømmen og flertallet, men kommer dog også i tvivl, om det nu også altid er det rigtige at gøre.

Esther Marie Boisen Berg er 14 år og bor i Val­by ved København. Esther går i skole på Vesterbro og har tidligere gået til drama. Esther har medvirket i det danske science fiction-dra­ma ’QEDA’ i rollen som Louise. Esthers far er skuespilleren Ole Boisen.

Bjergi

blank

Spillet af Paw Henriksen

Bjergi er vagt på slottet og meget pligtopfyl­dende. Det var ham, der i sin tid overdrog Tinka i Nilles varetægt, og han bliver en vigtig med­spiller for Tinka i hendes forsøg på at finde julestjernen.

Paw Henriksen blev færdiguddannet på Sta­tens Teaterskole i 2000 og har spillet med i en lang række film og tv-serier, blandt andet TV 2-se­rierne ’Hotellet’ og ’Anna Pihl’ samt ’Krøniken’ og ’Herrens Veje’. Han har også spillet teater og medvirket i spillefilmene ’Familien Jul 2’ og ’Der kommer en dag’.

Skir

blank

Spillet af Hadi Ka-Koush

Skir er embedsmanden, som kongen altid spør­ger til råds. Han er pligtopfyldende og diploma­tisk. Han kender nissernes love og deres gamle historier og sagn.

Hadi Ka-Koush er uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole i 2010. Han har blandt andet lagt stemme til ’Hassan’ i DR 2-julekalenderen ’Yal­lahrup Færgeby’ og har medvirket i både tea­ter, film og tv-serier. I 2015 slog han igennem som den ene halvdel i ’Adam og Noah’, som nu turnerer i Danmark med showet ’Klogskab’.

Tuva

blank

Spillet af Anette Støvelbæk

Tuva er lærer i nisseskolen. Hun er god og mild og vil sine elever det bedste. Hun er autoritets­tro, men bliver dog mere og mere i tvivl om, hvad der er bedst for nisserne, som tiden går.

Anette Støvelbæk er uddannet ved Odense Teater i 1997. Hun har medvirket i mange teaterforestillinger og i spillefilm som ’Italiensk for begyndere’ (nomineret til en Bodil som bedste skuespillerinde), ’De fortabtes sjæ­les ø’ og ’Sprængfarlig bombe’. Desuden har hun været med i tv-serier som ’Badehotellet’, ’Lærkevej’, ’Livvagterne’, ’Krøniken’, ’Forsvar’ og ’Strisser på Samsø’.

Astrid

blank

Spillet af Rosita Nellie Holse Gjurup

Astrid er Lasses lillesøster. Hun er sjov, glad og med på den værste. Hun er også rap i replikken og en anelse gammelklog. Hun elsker dyr, og så tror hun på nisser. Astrid er omsorgsfuld og er helt med på, at man skal være god ved andre.

Rosita Nellie Holse Gjurup er ni år og går på musikskolen Sankt Annæ i 3. klasse. Rosita har spillet Pusle i ’Min søsters børn og guld­graverne’ og har medvirket i flere reklamer. Rosita er rigtig god til at synge.

Mikkel

blank

Spillet af Martin Bo Lindsten

Mikkel er far til Lasse og Astrid. Han er arkitekt og arbejder for en tegnestue i København. Han har taget beslutningen om at flytte på landet til sit barndomshjem Søgaard. Han ser det som en god mulighed for at få Lasse væk fra nogle dårlige bekendtskaber. Og en god mulighed for at være mere sammen som familie. Mikkel er en rigtig handyman og går og tænker på, om det er tid til at få en kæreste.

Martin Bo Lindsten er uddannet ved Odense Teater. Han har spillet masser af teater, bl.a. ’Anna Karenina’, ’Den vægelsindede’, ’Jeppe på bjerget’ og ’Som man behager’. Han har også været en del af Aalborg Teaters ensem­ble og har haft mindre roller på skærmen, blandt andet i TV 2s dramaserie ’Norskov’.

Maja

blank

Spillet af Birthe Neumann

Maja er Lasse og Astrids farmor og Mikkels mor. Hun driver en dyrlægeklinik på Søgaard, hvor hun bor. Hun er dygtig og vellidt af sine kunder. Hun har begge ben på jorden og tror på alt, hvad der kan vejes og måles. Maja elsker sine børnebørn og forkæler dem.

Birthe Neumann er uddannet fra Statens Teaterskole i 1972, og hun har, ud over den mere end 40 år lange teaterkarriere, med­virket i mange tv-serier, heriblandt ’Julestjer­ner’, ’Krøniken’ og TV 2-serien ’Badehotellet’. Hun har også på filmlærredet en omfattende karriere med roller i bl.a. ’Lykkevej’, ’Solkon­gen’, ’Den skaldede frisør’, ’Mænd og Høns’, og ’Swinger’.

Iben

blank

Spillet af Mia Lyhne

Iben er Majas kollega. Hun er ambitiøs og god til sit job – og på jagt efter en kæreste. Hun er ikke specielt god til børn og har det bedst, når hun er i kontrol.

Mia Lyhne er en autodidakt skuespiller med en baggrund i både teater, radio, tv og film. Mia Lyhne er blandt andet kendt fra rollen som Mia i TV 2s sitcom ’Klovn’, og hun har også haft roller i spillefilmene ’Lærkevej – Til døden os skiller’, ’Kolbøttefabrikken’, ’Krummerne – alt på spil’ og mange flere.

blank
Fra TV 2s nye familiejulekalender ‘Tinkas juleeventyr’: I menneskeverdenen møder Tinka (spillet af Josephine Højbjerg) ballademageren Lasse (Albert Rosin Harson), og sammen kaster de sig ud i jagten på at løse gåden om nissernes tabte magi og finde svaret på, hvorfor mennesker og nisser ikke har set hinanden de sidste 100 år. (Fotos: Agnete Schlichtkrull / TV 2)
Tinka (spillet af Josephine Højbjerg) kommer ud på et ægte juleeventyr, da hendes nisseamulet ikke skifter farve ved den store ceremoni. Foto: Agnethe Schlichtkrull / TV 2
Tinka (spillet af Josephine Højbjerg) kommer ud på et ægte juleeventyr, da hendes nisseamulet ikke skifter farve ved den store ceremoni. Foto: Agnethe Schlichtkrull / TV 2
blank
Amuletten er magisk. Nisserne får deres amulet, når de har Tinkas alder. Det foregår ved en højtidelig ceremoni på kongeslottet. Har man et ægte nissehjerte, vil amuletten skifte farve fra grøn til rød. Foto: Agnethe Schlichtkrull / TV 2
blank
Tuva (Anette Støvelbæk) er lærer i skolen, og Nille (Neel Rønholt) er Tinkas plejemor.
blank
Det går ikke helt som forventet, da Tinka (Josephine Chavarria Højbjerg) skal have sin amulet af kong Gobbe (Lars Knutzon).
blank
Nille og Tinka fra TV 2s julekalender. Nille, som er Tinkas plejemor, spilles af Neel Rønholt. Tinka spilles af Josephine Højbjerg. Foto: Agnethe Schlichtkrull / TV 2
blank

Burhan G og Frida Brygmann synger sangen ‘Tinka’ fra julekalenderen. Foto: Daniel Stjerne / Copenhagen Records

Episode guide (spoiler alert)

1 Amuletten

blank

De unge nisser skal have deres amulet, som symboliserer overgangen fra barn til voksen. Tinka og hendes mor, Nille, er til ceremonien, men da det er Tinkas tur til at modtage amuletten, skifter den ikke farve, som de andres. Kong Gobbes søn Fileas ser det og undrer sig. Nille indser, at det er på tide at fortælle Tinka sandheden om hendes baggrund. I menneskenes verden er Lasse, hans far og lillesøster flyttet på landet hjem til deres farmor. Lasses far, Mikkel, ser det som en god mulighed for at få Lasse væk fra nogle dårlige bekendtskaber. Og en god mulighed for at være mere sammen som familie. Men det eneste, Lasse tænker på, er at komme tilbage til sine venner i byen.

2 Nisser på Søgaard

blank

Fileas har fået en mistanke omkring Tinka og indkalder Nille for at snage. Tinka har fået overtalt sin bedste veninde, Vilma, til at vise hende, hvor en af de gamle portaler ligger, men hun tør ikke at fortælle Vilma sin hemmelighed. Lasse starter til svømning, da Mikkel er sikker på, at det er en god måde at få nye venner på. Lasse savner København og vil ikke bo på landet. Astrid er fast besluttet på at finde nisser på Søgaard og insisterer på julehygge i den lille familie.

3 Den gamle portal

blank

Nille opdager Tinkas amulet med de to spejle i og beder hende om at pakke den væk. Men det er for sent. Tinka må vide mere om sin fortid, og hun drager ud til portalen i skoven. Fileas trodser sin far, kong Gobbe, og tager Bjergi til et forhør omkring Tinka. Lasses farmor forsøger at opmuntre ham, men han er stadig ikke overbevist om, at det er okay at være på landet. Han går en tur ned til søen, og her møder han en mystisk pige

4 Rigtige venner

blank

Lasse undrer sig stadig over den mærkelige pige, han så ved søen og prøver at finde flere oplysninger om hende. Tinka opsøger kong Gobbe for at få ham til at beskytte sig mod den fjendtlighed, hun møder alle steder i Nissernes rige. Tinka vil finde julestjernen og beder Vilma om hjælp. Vilma virker afvisende, så Tinka tager alene ud til portalen – og ind til menneskene igen. Her opdager hun til sin store overraskelse, at mennesker måske ikke er så farlige endda.

5 Et uventet møde

blank

Tinka bliver ført op til kong Gobbe, som vil tale med hende. Gobbe finder ud af, at Fileas har løjet og beroliger Tinka, men da hun spørger til julestjernen, er Gobbe pludselig kort for hovedet. Tinka er fast besluttet på, at finde julestjernen. Hun beslutter sig for, at hun vil tage tilbage til menneskenes verden og få Lasse til at hjælpe sig.

6 Øffert

blank

Tinka vil forære Lasse og Astrid en gris i håb om, at Lasse så vil hjælpe hende. Kong Gobbe er ikke tryg ved Fileas som tronarving, og derfor prøver han at finde et alternativ. Fileas overhører, at Gobbe vil erstatte ham, og han bliver bekymret for sin fremtid. Lasse optager familiesangen til Tinka og beslutter sig for at hjælpe hende, og Astrid navngiver sin nye gris Øffert.

7 Besøg hos nisserne

blank

Tinka og Lasse tager til nisseriget for at spørge kong Gobbe om, hvem der stjal julestjernen. Men Gobbe er blevet syg, og Fileas har sat vagter foran kongens soveværelse. Det lykkes Tinka og Lasse at snyde sig ind og få Gobbe til at låne dem en tegning af det menneske, som stjal julestjernen. Nille møder Lasse, men hun er ikke helt tryg ved ham. Derfor følger hun efter ham ind i menneskeverdenen.

8 Nissehuen

blank

Tinka og Lasse er på jagt efter Jos på tegningen. De finder et foto, der matcher ham, og de ved nu, hvem tyven er. Tinka finder en ægte nissehue, der viser, at en anden nisse har været i værkstedet på Søgaard. De opsøger Tuva for at få mere at vide, og hun har overraskende nyt at fortælle.

9 Storm

blank

Tinka og Lasse leder efter et bevis på, at Storm var i menneskenes verden, og de beslutter sig for, at de må tilbage til kong Gobbe. De overtaler Nille, som er ved at sy kongens julekåbe, til at hjælpe dem. Fileas opdager, at Nille er på besøg og smider hende ud. Kong Gobbe fortæller Fileas, at han ikke bliver konge, og Fileas bliver vred og tager en skæbnesvanger beslutning.

10 Det første møde

blank

Tinka er nu eftersøgt overalt i Nissernes rige, og derfor bliver hun boende hos Lasse på Søgaard. Deres søgen efter Storm bringer dem imidlertid ingen vegne. De beslutter derfor at trodse alle farer og tage tilbage til Nissernes rige. Måske ved Bjergi mere, end han har fortalt? Men udover at komme med nye oplysninger, så fortæller han også noget ganske andet, der bliver af afgørende betydning for Tinka.

11 På sporet af Falkhøj

blank

Tinka og Lasse skal prøve at finde Storm, og de bruger alle de oplysninger, som de fik fra Bjergi. De kommer hurtigt på sporet af en, og de beslutter sig for at tage ud og besøge ham. Men Lasses far, Mikkel, har andre planer for dem – hele familien og Iben skal nemlig ud og købe et juletræ. På juletræsjagten taber Lasse sin mobil, og da han finder den igen, opdager han noget ganske særligt. Fileas presser på hos Nille, for at hun skal fortælle, hvor Tinka er henne.

12 Julestjernerne

blank

Tinka vil tage ud til Falkhøj, mens Lasse er i skole. Planen går lidt i vasken, da Mikkel skal ud og løbe med Iben, og Tinka derfor må blive hjemme og se efter Astrid. Fileas er ved at blive utålmodig og afhører både Bjergi og Nille. Selvom han ved, at Nille savner sin datter, prøver han at indsmigre sig hos hende ved at forære hende en gave. Lasse tager Tinka med ud til Storms hus igen, og her får de sig en overraskelse, som de ikke havde regnet med.

13 Lucia

blank

Tinka og Lasse har travlt, men da de har lovet Astrid at blive til hendes luciaoptog, må deres plan om at tage til Falkhøj udsættes. Da de endelig kommer derud, er der ingen hjemme, men så får Lasse en god idé. Fileas får malet sit kroningsportræt og får Nille til at komme op på slottet og vurdere det. Her fortæller Fileas foruroligende nyt, som gør hende nervøs. Nille tager afsted for at advare Tinka i menneskenes verden, og her gør hun et nyt bekendtskab.

14 Dagbogen

blank

Lasse og Tinka prøver at tyde den gamle dagbog, men sproget er alt for gammeldags til, at de kan læse det. De søger hjælp hos Mikkel, men han kan heller ikke læse det, og de må vidt omkring, før de finder en, som kan hjælpe dem. Farmor og Astrid skal bage æbleskiver, og de får lokket Lasse og Tinka til at være med, så det udvikler sig til en konkurrence i æbleskivebagning. I nissernes rige er Fileas bekymret for, om der skal komme en anden og gøre krav på tronen, så han sætter gang i oprustning og våbentræning.

15 Kongens hånd

blank

Tinka og Lasse beslutter sig for selv at lede videre efter julestjernen. De besøger Nille og fortæller hende den overraskende nyhed. Fileas finder ud af, at Nille har løjet om Tinka. Tuva fortæller om dengang, man brugte julestjernen ved Ensomhedens tårn. Lasse og Tinka tager derud igen for at lede efter nye spor, men indser, at de ikke kan komme videre uden hjælp fra en ganske bestemt person.

16 Den gamle sang

blank

Tinka og Lasse prøver på forskellige måder at få Storm til at huske igen. De søger hjælp både hos Lasses farmor og hos Nille. På Søgaard er Mikkel og Astrid i gang med at bygge julegaver til hele familien. Da Nille kommer på besøg, benytter Mikkel lejligheden til at invitere hende på julefrokost dagen efter. Mens Nille er ude, har Fileas listet sig ind i hendes køkken for at snuse i hendes ting.

17 Et uventet brev

blank

Tinka, Lasse og Storm tager tilbage til nissernes rige. Det er dog ikke til at komme uset omkring, så Lasse må bruge sin opfindsomhed. Mikkel har lavet julefrokost til Nille, men bedst som Nille skal afsted til Kongsby, får hun uventet besøg, og pludselig hænger frokosten i en tynd tråd. Tinka og Lasse kommer samtidig et skridt videre i deres søgen efter julestjernen, da de finder ud af, hvad der i virkeligheden skete den skæbnesvangre aften for 100 år siden.

18 På dybt vand

blank

Lasse skal skaffe noget dykkerudstyr, så han kan dykke ned på bunden af krateret. Imens Tinka og Storm venter på Lasse, hygger de sig i skovløberhuset og ser på billeder fra dengang, Tinka var lille. Da de er tilbage i nissernes rige – på vej til Ensomhedens tårn – bliver de set af en nisse, der sladrer til Fileas. Lasse begiver sig ud på sit livs farligste dyk. Tilbage i menneskenes verden serverer Iben frokost for Mikkel, som knokler med sit arbejde, og hun har overraskende nyt at fortælle.

19 Kronprinsen

blank

Lasse og Tinka er fortvivlede, og de besøger Nille for at fortælle hende, hvad der skete dagen før. Nille tager ind for at berolige Mikkel, som leder efter Lasse. Lasse og Tinka søger hjælp hos Bjergi, og sammen finder de en løsning på, hvad de kan gøre. Fileas har tilkaldt nisserådet for at overbevise det om, at han er den retmæssige konge.

20 Det forsvundne hjul

blank

Storm, Lasse og Tinka skal ind til nisserådet og fortælle, hvad der er sket. Nille vil ind og tage afsked med Mikkel og give ham en gave, men her oplever hun noget, som gør hende rigtig ked af det. Skir undersøger, hvordan man udførte ceremonien i gamle dage, og han finder uventede oplysninger, som sætter dem i en helt ny situation.

21 Broderskål

blank

Tinka er taget ind til Lasse, og han kan huske at have set hjulet et sted – spørgsmålet er bare, hvor det er? Fileas og Storm mødes til en broderskål, men den får fatale følger. Mikkel finder ud af, at Nille har set Iben besøge ham, og han beslutter sig for at besøge Nille. Han ved bare ikke, hvor hun bor. Nille venter på Tinka ved portalen i skoven og fortæller Tinka den skræmmende nyhed.

22 Nettet strammes

blank

Tinka og Lasse er ude ved skovløberhuset igen dog uden at det giver nogen resultater. Undervejs bliver de opdaget af Fileas’ vagter, og det får alvorlige konsekvenser for dem. Fileas er ved at forberede sin kroning, og han har sendt bud efter Nille. Fileas ved, at hun har noget, han søger. Først nægter hun, men sidenhen indvilliger hun i at dele det med ham. Han tager med Nille for at finde frem til det forsvundne hjul.

23 Nisse i hjertet

blank

Det ser sort ud for Tinka, Lasse og Storm, men bedst som de er ved at opgive, kommer der hjælp fra uventet side, og de haster afsted mod slottet. Astrid, Mikkel og Maja pynter juletræ på Søgaard, og Astrid fortæller om sine ønsker til jul: Nisser på Søgaard, sne juleaften og at hendes far får en kæreste.

24 Nissernes magi

blank

Både nisser og mennesker forbereder sig til jul og til en ganske særlig ceremoni, som skal gennemføres for første gang i mange, mange år. Lasse skal forsøge at forklare Mikkel, hvem Tinka og Nille i virkeligheden er. Det går ikke helt, som han havde håbet på. Astrid får et af sine største ønsker opfyldt.

2017