Snefald

Selma er 9 år og har siden forældrene døde i en ulykke, boet hos Ruth, en ganske streng nabokone som kun midlertidig skulle have ansvaret for Selma og hendes hund Casper.

Snefald 01:24

Selma er 9 år og har siden hendes forældre døde i en ulykke, boet hos Ruth, en ret streng nabodame, som bare midlertidigt skulle have ansvaret for Selma og hendes hund Casper. Selma drømmer om, at hun har en rigtig familie, som hun ikke ved noget om. Vi kommer også med til en helt anden verden, Snefald, som er en lille landsby, der ligger helt øde. Her møder vi Julius, der er selveste Julemanden.

Snefald 02:24

Ruth arver et Antikvariat. Selma synes, det er helt fantastisk, men Ruth synes bare, det er gamle ting og skrot. Selma møder Hugo, som lige er flyttet ind i opgangen sammen med sin far. Hugo tror på Julemanden, og det inspirerer Selma til at skrive et brev til Julemanden med ønsket om en rigtig familie.

Snefald 03:24

blank

I Snefald opsøges Julius af Oraklet, og han bliver ellevild af begejstring, da Oraklet fortæller ham, hvem den nye lærlig bliver. Hans sekretær, Winter, er overbevist om, at han bliver den næste lærling. Ruth vil sælge Antikvariatet. Der kommer en mand fra Barnets Bedste, som siger, de nu har fundet en familie til Selma. Vi ser et magisk lys i Antikvariatet, som hverken Ruth eller Selma ser.

Snefald 04:24

[sv name=ytvideo id=kNEG5cpEXo4]

Julius modtager brevet fra Selma og spekulerer på, om det kan være hans søn Albins datter? Selma og Ruth diskuterer voldsomt, og de bliver begge ret oprørte.

Julius modtager brevet fra Selma og spekulerer på, om det kan være hans søn Albins datter? Selma og Ruth diskuterer voldsomt, og de bliver begge ret oprørte.

Snefald 05:24

Selma går rundt hele dagen i vidderne, og endelig ser hun lys langt forude. Hun er kommet til Snefald. Hjemme er Ruth bekymret, da hun tror Barnets Bedste har været og hente Selma, uden at give besked.

blank

Snefald 06:24

Winter blev så gal over, at han ikke blev den nye lærling, at han gik ind til Dunkelstenen for at lade sig fylde med ondskab. I Snefald lærer Selma og Julius hinanden at kende, og Selma får at vide, at Julius er Julemanden, og at han faktisk også er hendes rigtige bedstefar.

blank

Snefald 07:24

Julius er væk, da Selma vågner. Pil finder hende og overtaler hende til at gå med i Nisseskolen. Selma går ud i haven får at lede, men hun finder ikke Julius.

blank

Snefald 08:24

Frida viser Selma rundt i Snefald. Pil hører, at Frida siger, at han er anstrengende at være sammen med. Winter annoncerer over højtaleren, at han er vikar for Julius, mens han er væk.

blank

Snefald 09:24

IQ siger til Winter, at Selma sikkert er den nye lærling. Winter går i panik. Han inviterer Selma til middag og prøver at finde ud af, om hun ved noget om, hvem den nye lærling er. Ruth prøver at finde ud af, hvad hun skal gøre med Casper.

blank

Snefald 10:24

I dag er det den årlige nissefest, men Winter annoncerer, at det laves om til et møde bare for de voksne. Selma og Pil sniger sig med ind til møde, for de vil gerne finde ud af, hvem den nye lærling er.

blank

Snefald 11:24

Det meste af byen leder efter Julius på vidderne, og Winter lægger Julius’ hue derude. De voksne tror, at han har kastet huen for altid, men Selma siger, at det kan de ikke vide, for han har trods alt ikke lagt nogen besked til dem.

blank

Snefald 12:24

Winter kommer med et brev, som han siger, han har fået fra Julius, hvor der står, at han ikke vil være Julemand mere. Der bliver alligevel Snefald-kamp, som alle børnene har glædet sig til, og kampen ender temmelig dramatisk.

blank

Snefald 13:24

Selma vil rejse hjem fra Snefald, men kan ikke finde vejen tilbage. Pil prøver at overtale Selma til at blive i Snefald. De må sammen prøve at finde ud af, hvad der er sket med Julius. I Nisseskolen arrangerer Winter en ceremoni for at markere, at han nu er Julemanden.

blank

Snefald 14:24

blank


Winter indfører mange nye regler i Snefald. Han vil have ro og orden! Han siger, at dagen i dag er Store Oprydningsdag i Snefald. IQ siger, at Winter må i gang med at blæse i julekuglerne, men der er kun kommet 4 breve siden Julius forsvandt, og det er mærkeligt. På Julius’ loft finder Selma og Frida noget rigtig spændende.

Snefald 15:24

blank

I den dagbog, de fandt på Julius’ loft, står der, at Julius skulle mødes med “min hemmelige ven i haven”. Hvem kan det være? Og hvordan kan de komme ud i haven, når det er blevet forbudt at gå derud? Stål hænger postkassen op udenfor Winters hus, så julebrevene kan finde vej til den nye Julemand.

Snefald 16:24

blank

Selma, Pil og Frida sniger sig ud i haven for at lede efter Julius’ hemmelige ven. Winter er vred, fordi folk ikke gider at følge hans nye regler. I Antikvariatet kommer der mange kunder, og julebrevene forsvinder om natten.

Snefald 17:24

blank

Selma, Pil og Frida sniger sig ud om natten for at lede efter natfuglene, som Trixter fortalte om. Svendsen tror, at Ruth fjerner julebrevene fra postkassen om aftenen, men det bliver hun fornærmet over. Hun lader Svendsen og Hugo sidde i Antikvariatet natten over, så de kan se, at det ikke er hende, der fjerner brevene.

Snefald 18:24

blank

Selma, Frida og Pil vågner hos Trixter, og han viser dem, at Julius’ kane står hos ham. I Antikvariatet begynder Ruth at føle sig fuldstændig kukkuk, og hun bliver glad, da der ringer en dame, som gerne vil købe Antikvariatet.

Snefald 19:24

blank

De har fået kanen på plads på torvet, men Winter siger, det er en kane, han har lavet, for at glæde dem alle sammen. Det virker som om, ingen tror på det børnene siger.

Snefald 20:24

blank

Et mærkeligt lys opsøger Selma hele dagen. Pil og Frida får ikke længere lov til at være sammen med Selma, så hun må følge efter det mærkelige lys alene.

Snefald 21:24

blank

De prøver at finde ud af alt det mærkelige, Oraklet sagde. Hvor kan Skyggehulen være? De må have alle børnene med for at kunne løse mysteriet. Hugo overtaler Ruth til at skrive et brev til Selma, og Ruth går med til at sidde vagt ved postkassen sammen med Hugo og Svendsen.

Snefald 22:24

blank

Selma, Pil og Frida går ud i mørket. Skyggehulen og Julius må befinde sig derude. Winter bliver gal, da han finder ud af, at forbuddet mod boller ikke respekteres, at han lukker Gertruds bageri.

Snefald 23:24

Julius er tilbage! Men kan de nå at læse alle brevene og få blæst alle julekuglerne, så vejen til VU åbner sig?

Snefald 24:24

blank

Endelig er det juleaften! Klarer de at komme til VU, sådan at juleglæden kan sprede sig? Selma må tage en beslutning om, om hun vil tage tilbage til VU, eller om hun skal blive i Snefald.

Hvem er hvem i «Snefald»

https://julestads.dk/wp-content/uploads/snefald-selma-1024×579.jpg

FOTO: JULIA MARIE NAGLESTAD/NRK / NRK

Selma er en helt speciel pige som går gennem sit livs eventyr. På rejsen finder hun ud af en masse ting om sig selv og om dem der står hende nær.

Siri Skjeggedal (11) bor på Høvik udenfor Oslo. Hun spiller i en lokal teatergruppe, men har aldrig været med i nogen TV- eller filmproduktioner før. Blant de 1300 børn som var på audition til rollerne i Snefald, gjorde Selma særligt indtryk lige fra starten med sit naturlige og rørende skuespil

https://julestads.dk/wp-content/uploads/snefald-kevin-haugan.jpg

FOTO: JULIA MARIE NAGLESTAD/NRK / NRK

Pil er en glad fyr som elsker at løbe rundt i haven og spille bold. Man da Selma dukker op i Snefald, får han pludselig vigtigere ting for.

Kevin Haugan (14) bor på Bekkelaget i Oslo. Han er en erfaren skuespiller og danser. Den første TV-rolle havde han som 7-årig i NRK-serien AF1. Blandet meget andet har han spillet tittelrollen i musikalen «Billy Elliot» på Folketeatret, For tiden spiller han i «Reisen til julestjernen» på Nationalteatret og forbereder sig til rollen som Mowgli i Junglebogen. Kevin er en av Marcus og Martinus’ faste dansere.

https://julestads.dk/wp-content/uploads/snefald-frida-1024×579.jpg

FOTO: JULIA MARIE NAGLESTAD / NRK

Frida er en rigtig læsehest som snar har læst alle bøgerne der findes i Snefald. Derfor må hun selv begynde at skrive bøger, hvis hun vil læse noget nyt.

Charlotte Myrset (11) bor på Besserud i Oslo. Hun var været vært i den populære serie «Barnas supershow» på NRK i Norge fra hun var 6 til hun var 8 år. Hun var hun blandt de 1300 børn som var på audition i NRK til en rolle i «Snefald».

https://julestads.dk/wp-content/uploads/snefald-haakon-1024×579.jpg

FOTO: JON ANTON BREKNE / NRK

Håkon er Selmas beste ven i det folk i Snøfall kalder VU – Verden Udenfor. Han er en kvik og veltalende ung man som tænker over tingene, og ikke giver op ved første modstand.

Even Aakre (11) bor i Gamle Aker i Oslo. Han havde en rolle i NRK Supers dramaserie «MK-X», som blev sendt for to år før julekalenderen.

https://julestads.dk/wp-content/uploads/snafald-ruth-1024×577.jpg

FOTO: JON ANTON BREKNE / NRK

Ruth skal også ud på en lang rejse i vores historie. Ruth kan bedst lide når tingene bliver præcis som hun havde tænkt sig, men det gør de jo bare ikke. liker best at ting blir akkurat som hun hadde tenkt, men det gjør de jo ikke. Hun er ret klodset i at udtrykke følelser og kan virke streng, men i inderst inde har hun et varmt og bankende hjerte.

Kjersti Elvik er fra Bergen og en af Norges mest akreditterede skue­spillere. Hun er bl.a. kendt fra TV-seriene «Vestavind», «Seks som oss» og rollen som Hanne Wilhelmsen i filmatiseringen af Anne Holts krimromaner. Hun har spillet en lang række store roller på norske teaterscener. I år har hun turneret sammen med Monica Hjelle i humor forestillingen «Kjerringer».

https://julestads.dk/wp-content/uploads/snefald-julius-1024×578.jpg

FOTO: JULIA MARIE NAGLESTAD / NRK

Julius er Snefalds overhoved og er selvfølgelig ingen anden end selveste julenissen. Han har aldrig for travlt til at lave spilopper og have det sjovt, og derfor er han bønenes bedste ven.

Trond Høvik er fra Bergen har gjort sig bemærket både i revy, komedier og karakterroller fra en ung alder. Efter Teaterhøjskolen arbejde han ved Den Nationale Scene i Bergen og senere ved forskellige scener i Oslo før han blev frilancer med roller på scener landet rundt. Han er også en meget brugt filmskuespiller. Han ble kåret til Årets kulturnavn i Bergen i 2005 og fikk Radioteatrets Blå fugl i 2010.

https://julestads.dk/wp-content/uploads/snefald-winter-1024×577.jpg

FOTO: JULIA MARIE NAGLESTAD / NRK

Winter er julenissens strikse sekretær og må nok siges at være skurken i «Snefald». Alligevel er det svært at lade være med at kunne lide ham, og så er han sjov hvad enten han selv vil det eller ej.

Vidar Magnussen er fra Bergen og teateruddannet i England. Han er et kendt navn specielt i underholdning og humor, med success i NRK-serierne «Side om side» og Underholdnings­avdelingen. I 2014 spillede han i biograffilmen «Her er Harold» og fik samme år Heddaprisen for tittelrollen i musicalen «Shockheaded Peter» på Det Norske Teatret, et stykke som også vandt Komikerprisen for årets sceneforestilling.

https://julestads.dk/wp-content/uploads/snefald-hjerterud-1024×579.jpg

FOTO: JON ANTON BREKNE / NRK

Hjerterud laver verdens bedste boller og har Snefalds varmeste stue. Hun var besteven med sønnen til Julius, og hun har nærmest vokst opp hjemme hos ham. Nu er hun den Julius kan snakke med om alt.

Iselin Skjævesland Shumba er fra Kristiansand og uddannet ved Statens Teaterhøjskole, Kunsthøjskolen i Oslo og Michael Chekhov Institute Acting Techniques i New York. Hun har spillet i NRK-seriene «Dumpa», «Sofia Flux» og «Adventslekene», og i kortfilmen «Oslo Traffic». Hun var politibetjent i Lilyhammer sæson 2 og Michelle i VGTV-serien«Sammen».

I rollene

SELMA – Siri Skjeggedal
PIL – Kevin Haugan
FRIDA – Charlotte Myrset
HÅKON – Even Aakre
JULIUS – Trond Høvik
RUTH – Kjersti Elvik
WINTER – Vidar Magnussen
HJERTERUD – Iselin Shumba
LILLI – Ella Indregard Yttri
FRED – Fredrik Eide
ASLAK –Patrick Odhiambo Makosir
ISHAAN – Filip Bargee Ramberg
GROBIAN – Niels Halstensen Skåber
ANDOR – Fridtjof Beer Roland
CALLE – Dennis Emmanuel Carlie
ALVINE – Sunniva Hovdhaugen
VARDA – Dhani Singh
YNDIS – Cecilie Mosli
IQ – Johannes Joner
STÅL – Nils Jørgen Kaalstad
KJELL SVENDSEN – Håvard Lilleheie
NORMANN – Maria Bock
EVALD – Espen Torkildsen
ALFRED – Thomas Bye
ORAKLET – Hege Schøyen
TRIXTER– Calle Hellevang-Larsen
ADVOKAT – Birgitte Larsen
MANN FRA BARNETS BESTE – Morten Espeland
DAME FRA KALDE FAKTA – Tone Danielsen
LÆRER ANNE Ingrid Anne Yttri
CASPER – Sam

Produktion

FOTOJon Anton Brekne FNF
B-FOTOCharles Curran
FOTO 2/KAMERAASSISTENTRagnar Molstad
KAMERAASSISTENT/STEADICAMTom Arne Moen
EKSTRA FOTOSnorre Solfjeld og Tone Gjerde
NRK LUFTFOTOJon Krosby og Gregard Pallotta
LYDANSVARLIG OPPTAKJan Dalehaug
LYD OPTAGELSEAljosa Ertl og Kari Nytrø og Kirsten Uhnger
KOSTYMEDESIGNMaria Bohlin
KOSTYMEASSISTENT FORARBEJDESolveig Holthe Bygdnes
SET-KOSTYMØRElisabeth Finstuen og Gyri Røe
NRK SYSTUE: 
ANSVARLIG KOSTYMESYERHilde Tofastrud
FARGING OG PATINERINGTone Bjerke og Ane Moræus
STRIKAnne Øyen og Lene Andersen
SØMNINGVibeke Ringsbu
STUDIOSTABMarcus Rundberg og Remi Haugan og Per Jørgensen
KONTAKT VOLDSLØKKAEspen Hetland og Jan Fredrik Drangsholt
PRODUKTIONSDESIGNSiri Langdalen
KONSEPTTEGNER/SCENOGRAFØyvind Langdalen og Thomas Fosseli
LYSMESTERRonny Eikeset
LYSTEKNIKERETheresa Winkelmann og Simen Reinemo
EKSTRA LYSMESTERERune Kalgraff og Thor Erik Olsen og Lars Ivar Leira Kristiansen
EKSTRA LYSTEKNIKEREDavid Manu og Oscar Udbye og Bjørn Phillip Hylland Curtis
MASKEANSVARLIGInger Fjellkleiv
SMINKE/HÅRLouise Kjær
SCENOGRAF OG ANSVARLIG REKVISITØRKenneth Kolberg
REKVISITØRJim-André Taaje
SET-REKVISITØRErik Hermansen
BYGGLEDERRoy Røsholt
SNEDKERVÆRKSTEDETØystein Wiik og Steinar Bull
MØBELTAPETSERERSolvor Wiig
PRINTYaron Zagury
MANUSKlaus Hagerup og Hanne Hagerup og Hilde Hagerup og Synne Teksum
MANUSREDAKTØRTone Johnsen
DRAMATURGKjetil Indregard
KOMPONISTHenrik Skram
ASSISTENTPeder Barrat-Due
KOPISTLars Brenli
AGENTUROhlogy
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  

NRK KRINGKASTINGSORKESTRET

DIRIGENT: Matt Dunkley

ORKESTERSJEF: Rolf Lennart Stensø

PROSJEKTSJEF: Frode Larsen

PROGRAMPRODUSENT: John Fullman

ORKESTERPRODUSENT: Ann-Cathrin Eriksen Bjerke

PODIEINSPISIENT: Trond Hernes

ORKESTERBIBLIOTEKAR: Signe Marie Steensland

PIANIST: Joachim Knoph

MUSIKKMIKS: Øystein Halvorsen

MUSIKKPRODUSENT: Halldor Krogh

ASSISTERENDE OPPTAKSPRODUSENT: Nils Wingerei

“SELMAS SANG”:

ARTIST: Eva Weel Skram

MUSIKK: Eva Weel Skram/Thomas Stenersen

TEKST: Synne Teksum

LYDDESIGN/LYDEFFEKTER

Renate Bakke

LYDDESIGN/LYDMIKS
Magnus Torkildsen

FOLEYARTIST/FX
Erik Watland

FOLEYOPPTAK/SFX
Richard Sveen

FOLEYOPPTAK/-REDIGERING
Therese Diesen

DIALOGREDIGERING
Elisabeth Monge
Oda Dimmestøl

DEKORASJONSMALERE
Brith Omberg
Wenche Hassum
Karen Søndrol

ETTERARBEIDSKOORDINATOR
Gøran Mattson

KLIPPERE
Charlotte Kahn
Cathrine Svae-Johansen

EKSTRA KLIPPER
Renate Henrikhaugen

FARGEKORRIGERING
Bjørn Even Skogsfjord
Anne Authén Kure

VFX SUPERVISOR GIMPVILLE
Torgeir Sanders

VFX SUPERVISOR NRK
Øyvind Veberg

VISUAL EFFECTS
Lars Peder Sørli
Chris A Hagfors Dahlmo

ONLINE
Trond Ramberg

VIGNETT
Hilde Jørgenvåg
Jørn Veberg

VIGNETT, 3D ARTIST
Rune Røsting
Bård Hole Standal
Dag Stian Mykjåland

LOGO
Metric

HUNDETRENER
Mads Nygård

CASTINGANSVARLIG
Caroline Murstad

CASTINGASSISTENT
Sara Isabel Holmen Wold
Vida Valen

PROSJEKTLEDER INTERNLEVERANSE
Lena Saugen

PRESSEANSVARLIG
Helene Amlie

CONTROLLER
Lisbeth Leira Høydahl

LOCATIONANSVARLIG
Line Sørensen
Nil Borg

INNSPILLINGSLEDER:
Henriette Borgen Wold
Anders Søndersrød

SCRIPT
Christine Bakke

PRAKTIKANTER
Wenche Luther
Ragnhild Bratseth
Edvard Arntzen Karijord

REDAKSJONSASSISTENT
Marthe Feiring
Sara Johanne Rønne

PRODUKSJONSASSISTENT/KAMERAASSISTENT
Lise Martine Halle

LÆRER/BARNEANSVARLIG
Charlotte Hestenes Undrum

BARNEASSISTENT
Linn-Agnete Olsen

PRODUKSJONSLEDER
Ida Bettvik

LINE PRODUCER
Gry Bakke

REGIASSISTENT
Frode Aksnes

REGI
Ida Sagmo Tvedte

HOVEDREGI
Synne Teksum

PRODUSENT
Hege Waagbø

REDAKSJONSSJEF
Ingrid Marie Hafstad

PROGRAMREDAKTØR
Hildri Gulliksen

2017