Nissernes Ø

Julestads.dk anbefaler: blank Få 'Nissernes Ø' på DVD ➤

blank


Da danskerne i 1917 solgte de Dansk-Vestindiske Øer, glemte de at tage nisserne med tilbage til Danmark. Det er nisserne vældigt kede af – nogle så meget, at de er gået ud i junglen for at blive vildnisser.

De tiloversblevne nisser bor på nissernes fort og er fortnisser. Skrivernissen Günther, der var den ældste nisse, hr. Mortensens sekretær, vil gerne gøre øens nisser både kendte og anerkendte, så han får fat i “Hjertets Renhed” – en isdiamant skabt på Grønland af Havets Moder. Den sikrer et helt års fangstlykke for de grønlandske fangere, når den anbringes i isskrinet ved Julemandens hus. Günther (Jesper Christensen) tager isdiamanten med til Nissernes Ø, hvor han udgiver sig for Julemanden – Santa – og slår pjalterne sammen med Fornøje-Frederick (Niels Olsen) – en udspekuleret og pengegrisk person, der vil tjene tykt på Julemanden og hans image.

Tingene løber af sporet for den falske julemand, og det bekymrer nisserne: komfurnissen Sugar, den islandske fitnisse, Figur Figursson, calypsonissen Jo Jo og vagtnissen Vagn.

blank

Jo Jo (Roger Matthiesen – netop nyuddannet fra Statens Teaterskole) sendes af sted i næbbet på eksprespelikanen Mette Wuns for at bede Nissebanden om hjælp. Nissebanden er skrumpet ind til kun én nisse, grødnissen Lunte, da de øvrige medlemmer enten er gået på pension eller farter rundt på de 7 verdenshave. Lunte er ejegod, men ikke så hurtig under huen, så da Skipper og Gemyses datter, Pyt der er kviknisse fra Nisseversitetet – dukker op i Nissebandens hemmelige vandmølle i Holme Olstrup, får hun lov til at rejse med til de dansk-vestindiske øer.

Inden man har fået set sig om, er en ny Nissebande dannet og i gang med at forsøge at afsløre Santa. Der skiftes i hvert afsnit uafladeligt mellem de tre smukkeste steder i verden: Grønland, Holme Olstrup og St. Croix på de tidligere dansk-vestindiske øer. Fiffig-Jørgensen har en søn , Fiffig-Junior, der vender hjem fra Udlandet, hvor han ikke har haft held som handelsmand. Han er sælger, primært med bananer i sortimentet, og nu sender hans forældre ham til Grønland i håb om at han kan klare sig bedre der.

Junior er den mest forkælede voksne møgunge, man kan tænke sig, men han forbedrer sig, da han får overdraget et ansvar og møder Storfangerens datter. Samtidig klarer Brugsuddelerens Frederick sig jo så godt i Udlandet, siger Brugsuddeleren.

Julestads.dk anbefaler: blank Få 'Nissernes Ø' på DVD ➤

2008, 2003