Velgørenhed som julegave

Er du godt og grundig træt af det materialistiske gaveræs op mod jul? Føler du, at det er spild af jordens ressourcer, at købe bunkevis af julegaver til en masse mennesker som reelt ikke mangler noget som helst? Synes du, at julens budskab om “at give” har taget en forkert og kommerciel drejning? Hvis ja, så kan du overveje at give velgørenhed som julegave.

Kiva.org

Mit yndlings sted at donere penge, igen og igen. For bare 25 US-dollars kan du være med til at hjælpe en landmand i Uganda til at dyrke andre og bedre afgrøder eller en kvinde i Bolivia til at få en bedre ovn til sit lille bageri.

Mikro-kredit eller mikro-lån kaldes systemet hvor små lån ydes til fattige med landbrug eller mindre virksomheder. Kiva er en organisation, der har specialiseret sig i at formidle mikro-kredit via internettet. Folk, der ønsker et lån, præsenteres på hjemmesiden med billede og information om hvem de er og hvad pengene skal bruges til. Lånene er på maksimalt 12oo US-dollars (ca. 6500 kr.). Du kan som udlåner følge med i hvordan tilbagebetalingen forløber.

Kiva startede med at låne til fattige i 2004. Indtil nu har 89.000 personer ydet mikro-lån på mindst 25 US-dollars. Over 10 millioner US-dollars er indtil nu udlånt. Indtil nu er 100% af mine lån blevet betalt tilbage.

UNICEF

blank

Her er der rig mulighed for at give velgørenhed som julegave. Hjemmesiden fungerer som enhver anden netbutik, men blandt varerne finder du blandt andet et jordemodersæt, en polio vaccine og en brønd. Idéen er, at du køber og betaler for en vare. Varen pakkes og sendes herefter fra et af UNICEFs lagre til et sted i verden, hvor der er brug for den. Som tak modtager du et kort, hvorpå der er et billede af din gave og en tekst der fortæller, hvilken forskel gaven gør i verden. På kortet er der også mulighed for at skrive en personlig hilsen. Kortet kan herefter gives som julegave.

Ibis

blank

Her er der også mulighed for at give velgørenhed som julegave. Hjemmesiden fungerer som enhver anden netbutik, og blandt varerne finder du blandt andet skolebøger, en HIV forebyggelsespakke og en cykelambulance. Idéen er, at du køber og betaler for en vare. Varen pakkes og sendes herefter fra et af Ibis’ lagre til et sted i verden, hvor der er brug for den. Som tak modtager du et gavebevis, hvorpå der står en tekst om gaven. På gavebeviset er der også mulighed for at skrive en personlig hilsen. Gavebeviset kan herefter gives som julegave.

PlanDanmark og BØRNEfonden

På hjemmesiderne
www.planfadder.dk
og
www.bornefonden.dk
kan du blive sponsor for et barn i Afrika, Asien eller Latin Amerika. Det koster 185 kr. om måneden, og du har mulighed for at forudbetale for flere måneder, hvis du ønsker det. Når du er blevet tilmeldt som sponsor, modtager du en mappe med foto og information om dit sponsorbarn, og idéen her er, at du kan give denne mappe som julegave. Denne gaveidé er faktisk også god til børn, især hvis du vælger et sponsorbarn, som har samme alder og køn som julegavens modtager.

Dyrenes Beskyttelse

blank

Her kan du for 200 kr. købe et medlemskab i Dyrenes Beskyttelse som gælder i 12 måneder. Som medlem støtter du udsatte dyr i Danmark, og samtidig modtager du medlemsbladet Dyrevennen 6 gange om året. Idéen her er, at du kan vælge at købe medlemskabet som et gaveabonnement, så du betaler medlemskabet, men modtageren får medlemsbladet. En oplagt gaveidé i velgørenhedens tegn til enhver dyreelsker.

Apple AirPods mit Ladecase (Neuestes Modell)blank