Vumserne og juleforberedelserne

I stuen med det gamle chatol bor den travle husmor frk. Gyldensko (Jytte Abildstrøm), som forsøger at forberede julen, sådan som det står i “Mors bog”. Hendes husven, Hr. Vimmelstrup (Hans Christian Ægidius), kommer forbi hver dag, og enten forstyrrer hende eller hjælper til. I chatollet bor også en nisse, der smådriller dem begge en smule.

Vimmelstrup kan aldrig huske Gyldenfods navn, men prøver med forskellige variationer, hvilket får hende til på samme måde at lege med Vimmelstrups navn. Der var et par faste indslag i løbet af programmet: Frøken Gyldenfod læste op af “Moders bog” om juleforberedelser, samt en stop motion-film med ‘Vumserne’.

Jytte Hauch-Fausbøll havde skrevet manuskriptet, og musikken og tilrettelæggelsen var lavet af Hans-Henrik Ley. Den tilhørende pap-julekalender viste et tegnet billede af frøken Gyldenfods dagligstue. Kalenderudsendelserne blev ikke specielt vel modtaget, idet en række kritikere mente, at seriens humor gik over hovedet på de yngste seere, som den faktisk var henvendt til.

Vumserne og juleforberedelserne snak ved klaveret

Jeg har prøvet at finde den for at se et afsnit eller to. Ulykkeligvis er julekalenderen gået tabt og er derfor vil vi ikke komme til at se den igen, med mindre nogen private har gemt på den.

1975