Julekalender 2018 oversigten

Hvilken julekalender sendes i 2018?

Her kan du se et foreløbigt overblik over hvilke tv-julekalendere de forskellige kanaler sender. Vi har set at DR og TV2 mange har holdt en gentleman aftale om at skiftes til at kunne præsentere en ny produktion. I år er det DR’s tur til at levere en ny julekalender, og den ser rigtig spændende ud.

Da listen ikke er komplet, så kommer jeg til at opdatere siden her løbende 🙂

DR1 / Theo & Den Magiske Talisman

Danmarks Radio er klar med en ny produktion med et land der hedder Thannanaya.

TV2 / Rygte: Tvillingerne og Julemanden ( og 3 andre )

Menuen på TV2 byder op med 4 julekalendere, nemlig;

 • Tvillingerne og Julemanden
  ‘Tvillingerne og Julemanden’ er efterfølgeren til ‘Emma og Julemanden’, der blev sendt for to år siden. Her møder vi julemanden Nicolas (Lars Hjortshøj), der er taget til Aalborg for at købe ind til gaveindpakningen af årets julegaver og dermed begynde forberedelserne til julen sammen med sin kone, Julie (Camilla Bendix).

   

  I en af byens gyder støder julemanden ind i den mystiske Dr. Schwartz, spillet af Nicolaj Kopernikus, og det bliver starten på kampen om Lysets Sten. Heldigvis er tvillingerne Signe (Marie Højgaard Andersen) og Peter (Martin Hempel Barkholt) klar til at hjælpe Nicolas. Frem til 24. december sker der sjove, spændende og ret så uhyggelige ting for tvillingerne og julemanden.
  ‘Tvillingerne og julemanden’ blev vist første gang på TV 2 i 2013, og titelsangen, der hedder ‘En stjerneregn af sne’, er skrevet og komponeret af Mads Langer og produceret af Andreas Sommer.
 • Ludvig og Julemanden
  På TV 2 PLAY er der desuden nedtælling til 1. december med en anden familiejulekalender, nemlig ‘Ludvig og Julemanden’, der kan ses på PLAY hver dag fra 7. november. Her møder vi drengen Ludvig Glad, der sammen med sin familie flytter ind på Børglum Kloster, inden de skal videre til udlandet og bo på grund af faderens arbejde. Ludvig er overbevist om, at der ligger en værdifuld skat gemt et sted på klosteret, og han går i gang med at lede efter skatten, så familien kan få penge nok til at blive boende og dermed undgå at rejse til udlandet.
  Her er det igen Lars Hjortshøj, der spiller julemanden, og Camilla Bendix, der er hans kone. Derudover er der masser af kendte ansigter, blandt andre Andreas Bo, Anne Sofie Espersen, Alexandre Willaume, Andreas Jessen, Tina Gylling Mortensen og Julie Zangenberg. I rollen som Ludvig ses 11-årige Thomas Norgreen Nielsen. ‘
 • Alletiders Julemand
  På TV 2 er der også mulighed for at holde jul med Pyrus, når den tredje i rækken af julekalendere fra Rigsarkivet genudsendes med et afsnit hver eftermiddag fra 1. december.
  ‘Alletiders Julemand’ blev vist første gang i 1997, og i år kan man igen følge livet i arkivet, hvor nisser og mennesker bor side om side. Det er også muligt at se ‘Alletiders Julemand’ med Pyrus (Jan Linnebjerg), Gyldengrød (Paul Hüttel), Kandis (Christiane Bjørg Nielsen), Bertramsen (Jesper Klein) og Josefine (Jeanne Boel)
 • The Julekalender
  Lige efter aftenens familiejulekalender på TV 2 inviterer TV 2 CHARLIE på et hyggeligt julegensyn med klassikeren ‘The Julekalender’ med kartoffelavler Oluf Sand og fru Gertrud, Benny samt de tre nisser Gynter, Hansi og Fritz.
  Den populære ‘The Julekalender’ med De Nattergale blev første gang sendt i 1991 og skal igen i år underholde med et miks af engelsk, tysk og jyskproducerede sproglige konstruktioner.

DR Ultra /Eftershow

I forlængelse af DR1’s julekalender bliver der på DR Ultra sendt Theo & Den Magiske Talisman-eftershow. Sammen med de medvirkende skal vi høre de bedste bag-om-historier fra Theo & Den Magiske Talisman, klæde os ud i de fedeste kostumer og – spoileralert – altid lige have lidt mere at vide om næste dags afsnit end alle andre.

Sendes klokken 19.55 på DR Ultra.

DR Ramasjang / Selmas Saga

Selmas Saga er en svensk julekalender fra 2016, som er en rigtig klassisk julesaga med masser af sne, magi og eventyr for de mindste. Den otteårige Selma og hendes familie kan ikke betale huslejen, og de trues derfor med udsmidning, og så lige op til den søde juletid. Heldigvis er Selma en pige med ben i næsen, og da hun ved et tilfælde møder den lettere forrykte videnskabsmand Efraim von Trippelhatt, får hun fornyet håb. Efraim påstår nemlig, at han kan finde vejen til Julemandens rige. Det umage par begiver sig derfor ud på en lang og begivenhedsrig rejse i von Trippelhatts luftskib – for Selma har et helt specielt ønske til julemanden.

Sendes på DR Ramasjang klokken 17.00

DR Ramasjang / Ramajetternes Jul

Den 1. december får Ramajetterne og lufthavnens chef, som er spillet af børnevært og skuespiller Kristian Gintberg, at vide, at julemandens computer er blevet stjålet fra Ramasjang Lufthavn. Julen er i fare, og nu går den vilde jagt efter julemandens computer i gang. Forskellige spor sender Ramajetterne fra lufthavnen og rundt i hele Europa i deres forsøg på at redde børnenes jul. Blandt de medvirkende er også skuespilleren Elliott Crosset Hove.

Sendes på DR Ramasjang klokken 17.20.

DR Ramasjang / Onkel Rejes Julefis

Før, imellem og efter Ramasjangs to julekalendere er der julefis med Onkel Reje. Han er sammen med Brille klar til at julehygge i den julepyntede hytte, men bordet mangler. Onkel Reje har nemlig solgt det, fordi han synes, de trænger til et nyt. Brille kunne nu godt lide det gamle bord, men giver alligevel en hånd med, da det nye bord skal bæres ind. Desværre får Brille det over foden og mener, det er Onkel Rejes skyld, og at han skylder en undskyldning. Det mener Onkel Reje ikke, og det ender med, at Brille sætter sig ned under bordet og sultestrejker – hvilket ikke er det letteste i verden, når man har en sød tand og bordet ovenover dagligt fyldes med juleknas. Resten af december må Onkel Reje invitere andre gæster ind til julehygge – blandt andet Onkel Bum fra Onkel Rejes kommende Heavyshow – inden Brille igen kravler op og julefreden er reddet.

Sendes på DR Ramasjang fra klokken 17.00.

DR Ultra / Klassens Perfekte Jul

Den søde juletid har ramt Klassen, men intet er, som det plejer. Magnus gik nemlig på en anden skole sidste jul, og han føler sig udenfor klassens fællesskab og alle deres traditioner. Derfor kommer han i et anfald af frustration til at ødelægge klassens årlige juletur. Vennerne bliver sure på Magnus og fryser ham ude. For at gøre det godt igen melder han alle til en konkurrence, hvor de sammen kan vinde den perfekte VIP-juletur. Men bedst som alle forsøger at stå sammen for at vinde, dukker en trussel op udefra, som via afpresning, hån og løgn vil forhindre Magnus og klassen i at vinde konkurrencen. Nu går jagten ind for at afsløre gerningsmanden, så børnene sammen kan opleve klassens perfekte jul.

Sendes på DR Ultra klokken 17.50.

DRTV / Bamses Julerejse

DRTV byder i år på et kært gensyn med Bamse, Kylling og Ælling. Bamses mission på hans julerejse er at finde både julen og Julemanden. Der er nemlig sket det, at Julemanden har mistet de tre vigtigste ting, der skal til for, at det kan blive rigtig jul igen. Julemandens sæk med til- og fra-kort, det evige julegavebånd og det evige julegavepapir er blevet væk. Af alle er det Julemandens Nisse, der har taget de tre ting, fordi han er blevet så træt af julen. Han har smidt tingene i nærheden af Bamses hus, hvor Nissen er overbevist om, at Julemanden aldrig nogensinde vil finde dem igen. Men han har vist gjort regning uden Bamse og hans venner.

Kan ses fra klokken 6.00 på DRTV

DR2 / Rytteriets Jul

Rytteriet er hver søndag aften i december i julestemning og inviterer indenfor til hygge, korsang, gløgg og croquistegning. Tulle og Else får en snak om julefrokoster, Ole har pakket sig selv ind i en gave, Trines mor er stadig frustreret over sin datters manglende forståelse, og så er der Gøran og mandskoret for slet ikke at tale om Rikard og damerne. Martin Buch og Rasmus Botoft er med andre ord tilbage og med sig har de Bodil Jørgensen og Nis Bank Mikkelsen.

Sendes de første fire søndage i december på DR2 klokken 21.30.