Når der skal dækkes op til julemiddag

I de seneste par år har jeg været vært for juleaften i familien. Det har været både hyggeligt og travlt. Når vi juleaften sidder omkring bordet, så er vi mellem 10 og 14 personer alt efter hvor folk skal være.

Derfor har jeg nu et bord hvor der kan sættes ekstra plader i, så det kan blive længere. Faktisk kan det blive hele 7 meter langt, og det er praktisk til højtiderne.

En ulempe er at jeg ikke har kunne finde en praktisk dug der kunne dække bordet, så vi har kørt med to stk duge med en samling nogenlunde midt på bordet. Det er en rigtig dårlig løsning, for der hvor dugene mødes, er der flere lag kombineret med syninger gør at glas ikke står ordentligt og let falder ned.

juledug-dk-logo

Jeg fandt løsningen online i en e-butik der hedder juledug.dk og som navnet afslører, er der her tale om en ret specialiseret netbutik. Nu er der ikke noget nyt i at kunne købe en dug online, men jeg har ikke før set at dugen kan købes i metermål.

Jeg målte bordet og lagde 60 cm til, så dugen har et fald på 30 cm i hver ende, det er en lille detalje der er let at overse, men er vigtig for at bordet ser pænt ud med dugen på.

Klar til brug

Da jeg modtog dugen, dagen efter bestilling, var den klar til brug. Der ver nemlig slet ingen folder i den. Det er fordi at dugen blev leveret oprullet på et rør. Det er ganske fikst.

Vælg voks eller stof

De kører med to forskellige slags duge, voksduge og stofduge. Jeg valgte den lidt dyrere stofdug, og i en ensartet rød farve, uden tryk på. Så kan jeg nemlig bruge den året rundt til fødselsdage og andre festlige lejeligheder. Der er jo ikke nogen der kan se at det er en juledug!

Eksempel på voksdug:

voksdug

Eksempel på stofdug:

stofdug

 

Mere julestads til dig...