Pyrus julekalenderen fylder 20 år

Alletiders Julemand
Scene fra Alletiders Julemand. Foto: Søren Hartvig, TV 2

Den meget populære julekalender Pyrus bliver igen sendt på TV 2. Pyrus har holdt pause i et par år og bliver nu genudsendt. Det er produktionen fra 1997, Alletiders Julemand, som er den tredie serie om den unge nisse under Rigsarkivet.

Julemanden kan ikke huske noget

Pyrus kommer til at slette Julemandens historie. Derfor handler serien om at give Julemanden hans hukommelse tilbage. Det gør Pyrus sammen vennerne Kandis og Gyldengrød. De gennemgår sammen hele julemandens historie, og på den måde at få ham til at huske ting som sig selv.

Rigarkivet går ligeledes ind i jagten på facts om Julemanden fordi den nye prinsesse Alexandra skal lære om den danske jul og altså Julemanden. Arkivarbejdet bliver hele tiden stoppet af politimanden Leif Jørgen, der er sikker på at der foregår noget lyssky og ulovligt i Rigsarkivet.

Pyrus fylder 20 år

I 2014 er det 20 år siden, at den første Pyrus-julekalender blev sendt på TV 2. Der er lavet 4 stk fire julekalendere med den unge nisse, og hver julekalender er blevet genudsendt efter årtusindskiftet. Når jeg ser på hans popularitet, så bliver det helt sikkert ikke den sidste genudsendelse med nissen Pyrus.