Guide til julegaven 2021

Nu varer det bestemt ikke længe, før gaveræset for alvor begynder: Butikkerne bliver fyldte, køerne bliver lange og dankortet bliver rødglødende. Der skal købes julegaver!

Men hvilke julegaver skal købes i 2022?

Godt spørgsmål. Det forsøger vi at give dig et svar på i denne guide. Her på siden har vi samlet en række populære julegaveideer i 2022 til både mænd og kvinder. Gaveideerne er valgt, da de forventes at være nogle af de mest populære i år.

Læs med og find den inspiration du har brug for.

Det giver du til kvinderne

Kvinderne plejer normalt ikke at være svære at give julegave til. Tit og ofte handler det ”blot” om at følge ønskesedlen til punkt og prikke. Desværre er det ikke alle, der er så heldige at have en ønskeseddel at gå ud fra. Hvad gør du så, tænker du?

Du tager en chance. Men ikke hvilken som helst chance: Du går nemlig taktisk til værks. Hvis du ingen ønskeseddel har at gå ud fra, så er det en god ide at kigge lidt på, hvad der kommer til at hitte under træet i år. På den måde øger du nemlig din sandsynlighed markant for at vælge en gave, der IKKE bliver byttet. Herunder er der tre bud på julegave til kvinder, der har en lille risiko for at blive byttet.

Små designerting er et sikkert hit

Til hver eneste jul kan du i butikker som IMERCO, SINNERUP, SALLING, MAGASIN og lignende finde et stort udvalg af små designerting, der gør sig godt under juletræet. Disse designerting kan du med fordel tage et kig på, hvis du gerne vil finde en julegave til hende, der i de fleste tilfælde ikke bliver byttet. Et godt eksempel er for eksempel de sjove Kay Bojesen dyr.

Skulle hun mod forventning ikke synes om gaven du har fundet, så bare rolig. Da udvalget er så stort hos de forskellige forhandlere, så burde det være muligt for hende at bytte gaven til noget andet hun synes bedre om.

Skønhedsprodukter går du heller ikke galt i byen med

Her kommer et af de bedste tips. Hvis du ikke synes om ideen med at give en lille designerting, så kan du vælge alternativet: Skønhedsprodukter. Med skønhedsprodukter burde det faktisk være nemmere at finde en gave, der ikke bliver byttet. Hvordan det?

Tricket er, at du finder ud af, hvilke skønhedsprodukter hun bruger lige nu. Det kan for eksempel være en bestemt mascara, en parfume eller måske en natcreme hun er ekstra glad for. Når du har en ide om, hvad hun godt kan lide at bruge, så køber du bare det som julegave. På den måde er du sikker på at give en julegave til hende som hun ikke bytter og rent faktisk får brugt. Det er en ren win-win.

Giv en oplevelse hun ikke vidste, at hun ønskede

Sidste tip til kvinderne for denne omgang er oplevelser (også kendt som oplevelsesgaver). Her er der virkelig mulighed for at give hende en personlig julegave, der vil overraske hende på den positive måde.

Der findes et hav af forskellige oplevelsesgaver til hende. Alt fra spaophold på lækre spahoteller til sjove madkurser. Hemmeligheden bag at give en god oplevelse, handler om at finde noget, der passer godt på hendes personlighed. Et eksempel: Hvis hun for eksempel elsker at bage og eksperimentere i køkkenet, så er det oplagt at forære hende et bagekursus hos en dygtig bager.

Det giver du til mændene

Så blev det mændenes tur. Mange vil mene, at mændene er sværere at give julegave til end kvinderne. Det skyldes i høj grad, at ”mændene ikke ønsker sig noget”. Det er i hvert fald det svar rigtig mange får, når de spørg efter julegaveønsker.

En god bog skader aldrig

blank

Det er bestemt ikke tilfældigt, at der bliver solgt flest bøger op til jul. Rigtig mange ønsker sig nemlig bøger i julegave. Derfor skal denne julegaveide selvfølgelig med her i guiden. Hvis du er i tvivl om, hvilken bog du skal give ham, så tænk lidt over, hvad han plejer at læse og-/eller interesserer sig for.

Det kan være, at han har en forkærlighed for krimier. Eller måske vil han gerne vide noget mere om fluefiskeri? Hvis du køber bogen online, så husk at bestille i god tid: Ellers kan du ikke være sikker på, at du modtager bogen i god nok tid til at kunne pakke den ind og lægge den under juletræet d. 24. december.

Find noget mere spændende tøj end farvede sokker

Farvede sokker er muligvis dén mest brugte julegave til ham nogensinde. Det betyder dog ikke, at det er dén bedste gave du kan give. Tværtimod. Hvis du vælger at give tøj i julegave til manden, så overvej noget mere spændende end sokker – medmindre han ønsker sig sokker selvfølgelig.

Det kan for eksempel være et par nye lækre handsker, nye træningssko eller måske løbetøj, hvis han har et mål om at gennemføre et halvmaraton til sommer.

Nyt gear og grej til hans fritidsinteresse og hobby

Et andet gaveønske som forventes at blive meget populært i år, det er gear og grej til mandens fritidsinteresse og hobby. Hvis han for eksempel elsker at fiske, så er det oplagt at give ham fiskeudstyr. Det samme gør sig gældende, hvis han for eksempel godt kan lide at cykle: Så kan han helt sikkert bruge cykeltøj, cykeludstyr osv.

Manden ønsker sig gode oplevelser

Oplevelser er og bliver en rigtig god gave.

Se flere julegaver til manden her

Hvad med at blive ballongreve? Se den gave Jørgen Carlsen fik – en gave for livet. Han var den 18 juli, 2016, ude at flyve i luftballon. Det var det eneste, han ønskede sig til sin 80 års fødselsdag. Han fandt ballonturen hos os på DuGlemmerDetAldrig.dk. Se han fortælle om turen.