Så nemt er det at købe dit juletræ på nettet og få det leveret direkte til døren!

”Højt fra træets grønne top stråler juleglansen” – sådan lyder de velkendte strofer fra en af de mest elskede og kendte julesange i Danmark ”Højt fra træets grønne top”. Juletræet er en uundværlig del af julen, duften af gran i stuen og juletræet, der er flot pyntet med stjernen på toppen, er med til at få os i julestemning i dagene op til jul og på selve juleaften. Når der er juleaften, er juletræet festens midtpunkt. Vi danser omkring træet og vi synger alle de smukke og traditionsrige julesange, der er blevet sunget gennem generationer. Når vi er færdige med at synge alle klassiske julesange og salmer, er det tid til at finde julegaverne frem under juletræet. Hvem kan forestille sig en jul uden et juletræ?

Slip for julestress – køb dit juletræ online

Julen er også en travl tid. Der skal købes gaver, du skal til julefrokoster, der skal pyntes op til jul og forberedes julemiddag. Alle disse gøremål kan tage pusten fra enhver og det kan derfor være vanskeligt, at få tid til at hente juletræet. Ofte glemmer man helt juletræet i alle de andre julegøremål og så ender det med, at et panikkøb af et af de sidste og knap så pæne træer, der er tilbage i det lokale supermarked.   

Heldigvis, er der dog mange andre muligheder for at få et smukt juletræ, uden at du skal have bøvlet og bruge tiden på at finde træet og have besværet med at slæbe det hjem.

Det kan også være, at du ikke har mulighed for selv at klare hjemtransporten af juletræet, måske har du ikke en bil eller kun en lille bil, hvor træet ikke kan være i. I disse tilfælde, er det også en rigtig god idé at købe træet online. Ved at købe dit juletræ online på nettet, kan du nemlig få leveret dit juletræ direkte til hoveddøren. Det eneste du selv skal sørge for, er at pynte det smukke træ.

Sådan vælger du den rigtige sort på dit juletræ

Et juletræ er ikke blot et juletræ, der findes nemlig flere forskellige juletræssorter. Nogle af de mest gængse sorter, er nordmannsgran og rødgran. Der findes dog også andre sorter, som eksempelvis blågran og sølvgran (nobillis). Tidligere var rødgran det mest populære juletræ men i dag er det nordmannsgran, der har taget førertrøjen på, når det gælder popularitet blandt juletræer. I det nedenstående gennemgår vi de forskellige typer af juletræer og de forskellige træsorters egenskaber.

Rødgran er det klassiske juletræ. Er du af lidt ældre dato, kan du sikkert huske rødgranen fra din barndoms jul. Det er et smukt træ, der giver en dejlig duft af gran til hele huset. Ulempen ved rødgran er dog, at træet hurtigt taber nålene. Hvis du gerne vil have et træ, der holder sig pænt i flere dage både før og efter jul, er rødgran derfor ikke de rigtige valg. Har du kun juletræet nogle få dage omkring jul, kan du sagtens have en rødgran som juletræ. Rødgran er ofte billigere end andre juletræer.

Nordmannsgran er, som tidligere nævnt det mest populære juletræ i dag. Nordmannsgranen er et smukt træ hvor nålene har en flot og blank mørkegrøn farve. Herudover er det et træ, hvor grenene sidder tæt. Udover at være et smukt træ, har nordmannsgranen også den åbenlyse fordel, at det holder sig smukt længe. Vælger du en Nordmannsgran kan du derfor sagtens tage træet ind flere uger inden jul uden at træet nødvendigvis kommer til at se kedeligt ud. Det beholder derimod sit smukke udseende hele julen igennem. 

Blågran er en anden træsort, der kan anvendes som juletræ. Som navnet også antyder, har træet et blåligt skær. Herudover er det kendetegnet ved, at det har en smuk pyramideform. En ulempe ved denne træsort er, at nålene er meget spidse, så man kan nemt komme til at stikke sig på dem. Blågranen er et smukt træ men det er ikke så udbredt herhjemme. I andre europæiske lande, er blågranen dog en populær juletræssort.

Sølvgranen er kendetegnet ved, at have et sølvagtigt skær. Træet har en lang holdbarhed og ligner på sin vis nordmannsgranen. Træet er tæt men ofte ikke særlig symmetrisk. Sølvgran er ikke så udbredt herhjemme, da det er vanskeligt at dyrke træet optimalt under danske forhold. Herudover ligger det prismæssigt i den dyre ende.

Sådan får du dit juletræ til at holde sig pænt længe

Som beskrevet ovenfor, afhænger juletræets holdbarhed af hvilken sort du vælger. Men du kan faktisk også selv gøre dit til, at dit juletræ holder sig smukt hele julen igennem. I dette afsnit giver vi dig nogle tips til hvordan dit juletræ kan holde sig smukt længe.  

Har du dit juletræ til at stå udenfor i flere dage, inden du tager det ind i stuen er det vigtigt, at det ikke står for tørt og blæsende. Ellers er der nemlig fare for, at træet tørrer ud. Sørg derfor for, at grantræet står et sted hvor der er koldt og fugtigt, så det ikke udtørrer. Et godt fif er her, at skære lidt af den nederste del af stammen af og sætte træet i en spand med vand, så det kan suge vand (vandet må selvfølgelig ikke fryse til is). Det er også en god idé, at Købe en juletræsfod med vandbeholder. Dette gælder særligt, hvis du gerne vil have dit juletræ længe. Har du en brændeovn bør du placere træet et stykke herfra, så risikerer du nemlig, at udtørre træet så det hurtigere kommer til at se kedeligt ud.  

Juletræets historie i Danmark

Selvom traditionen med at tage et træ ind i stuen og pynte det er en vigtig del af julefejringen herhjemme, så er traditionen med juletræer faktisk ikke specielt gammel. Det var faktisk først i begyndelsen af 1800-tallet, at de første juletræer kom ind i stuerne i Danmark. Dengang var det dog langtfra alle hjem, der havde juletræer. Traditionen med juletræer kom til Danmark fra Tyskland. Det første juletræ i Danmark stod formentlig i stuen på det sjællandske gods Helsteinborg i 1808, hvor Grevinde Wilhelmine Holstein pyntede et grantræ med sin datter. Op igennem 1800-tallet blev juletræet udbredt til hele Danmark og efterhånden har juletræet fået den status det har den dag i dag, hvor det er en uundværlig del af julen. Juletræerne står i dag ikke kun i vores hjem og spreder julestemning, de står også på pladser og torve i alle byer og hos virksomheder hvor de spreder julehygge til de ansatte.  

Mange familier har en hel tradition omkring juletræet, hvor hele familien er med til at pynte træet og hygger sig med denne begivenhed, som markerer, at nu er der ikke længe til juleaften. Børnene har ofte lavet julepynt i skolen eller daginstitutionen som hænges på træet. Til allersidst skal stjernen placeres øverst på træet – og så er træet klar til den store aften.   

Find billige juletræer på tilbud

Der er ingen grund til at betale for meget for en vare. Det gælder selvfølgelig også juletræer. I juletiden annoncerer supermarkeder og byggemarkeder ofte med billige juletræer på tilbud. Her skal du dog være opmærksom på, at der ofte en sammenhæng mellem prisen og kvaliteten. Ofte er de allerbilligste træer ikke specielt kønne. Derfor kan det være en god idé, at betale lidt ekstra hvis du gerne vil have et rigtig flot juletræ, der skal holde længe. En anden mulighed er, at tage ud og fælde et træ. Her skal du selvfølgelig kontakte en juletræsplantage eller forhandler, der sælger juletræer på denne måde. Det er selvsagt ulovligt bare at tage ud i en skov og selv fælde et træ. Vil du gerne slippe for alt besværet med træfældning og transport af træet hjem anbefaler vi, at du køber dit juletræ på nettet.   

Her kan du købe juletræer på nettet

Det smarte ved at købe juletræet på nettet er, at du kan sidde komfortabelt i din varme stue og bestille nøjagtig det juletræ du gerne vil have. Du skal med andre ord ikke bevæge dig ud i sne og slud. Juletræet bliver efterfølgende leveret direkte på dit dørtrin. Det bliver ganske enkelt ikke nemmere. Men hvilken webbutik skal du søge købe dit juletræ hos? Der er mange muligheder hvis du laver en google søgning og det kan være svært, at få et overblik over hvor du får juletræer af den bedste kvalitet.

Her på siden anbefaler jeg, at du køber dit juletræ hos plantetorvet. Plantetorvet er en af de webbutikker i Danmark, der sælger juletræer af meget høj kvalitet. Når du køber dit juletræ hos Plantetorvet får du et juletræ, der er produceret i Danmark og som er blevet passet og plejet så det har en flot symmetrisk facon. Træerne er nøje udvalgt efter strenge kvalitets kriterier så du er sikker på, at få et meget smukt juletræ hjem i din stue. Træet leveres desuden i et net hvilket sikrer, at der ikke sker skader på træet under transporten. Plantetorvet har træer i alle højder så kan nemt finde et flot træ, der passer perfekt til dit hjem. Jeg ønsker dig og din familie en rigtig glædelig jul med et smukt juletræ!