HKH Dronning Margrethe har tegnet årets julemærke

HKH Dronning Margrethe II

Med julen kommer julehilsener og julekort med julemærker. I år vil julemærkerne være tegnet af HKH Dronning Margrethe II. Det sker samtidig med at selve julemærket fejrer 150 året for at Einar Holbøll blev født. Det var ham der fik ideen til julemærkerne, ikke mindst julemærkehjemmene.

Vi er rigtig glade og taknemmelige for, at Dronningen har sagt ja til at udforme dette års Julemærke. Vi kan ikke forstille os en bedre måde at fejre Einar Holbøll på. Hans idé har gennem årene betydet hjælp til mere end 75.000 børn i Danmark

– Julemærkefondens direktør, Søren Ravn Jensen.

Det bliver Kronprinsesse Mary og Dronning Margrethe der sammen afslører motivet

Kronprinsesse Mary

Årets julemærke bliver afsløret på Københavns Rådhus onsdag den 28. oktober 2015. Kronprinsesse Mary er protektor for Julemærkefonden og vil derfor sammen med Dronning Marghrethe vil afsløre årets julemærkemotiv.

Der er tredie gang at Dronning Margrethe tegner et julemærke. Første gang var i 1970, hvor hun som kronprinsesse tegnede Julemærket og igen som kunstner i 2003, hvor det var Julemærke nummer 100. Dronningen har også selv været portrætteret på Julemærket. Først som lille pige i 1942 og igen i 1972 i anledning af, at hun var blevet dronning.

Der er et stort behov for julemærkehjem

OVerskuddet fra salget af julemæerker går til de danske julemærkehjem, og der er brug for pengene. Alle julemærkehjemmene køre med fuld kapacitet og der er desværre venteliste for nye børn.  Salget af Julemærker er fortsat den største indsamling til de fire danske Julemærkehjem, hvor flere hundrede børn lige nu venter på at få et ophold. Børn bor midlertidigt på et Julemærkehjem, hvor de får hjælp til at takle problemer som mobning, ensomhed og lavt selvværd.

Glæd dine nærmeste og børn der har brug for et pusterum på et julemærkehjem: Køb årets julemærker!

Se mere om julemærkerne her