Juleønsket er på vej

Fiktionschef Katrine Vogelsang, TV 2. (Foto: Miklos Szabo / TV 2)

Fiktionschef Katrine Vogelsang, TV 2. (Foto: Miklos Szabo / TV 2)

I begyndelsen af marts gik optagelserne i gang til årets TV2 julekalender. Det er endnu en familiejulekalender der har fokus på spænding og hygge for hele familien. Det er ikke nisser der præger billedet, men snarere engle og dæmoner. Det er folkene fra Cosmo Film, der laver julekalenderen for TV 2. Ina Bruhn er hovedforfatter, og Carsten Myllerup instruerer. Fyns bormester Kenneth Muhs er begejstret for at være vært for julekalenderen og glæder sig over at Fyn på den måde bliver eksponeret for resten af Danmark. Håbet er at der vil være flere der ligger vejen forbi Nyborg.

25 års julekalendere på TV2

Her i 2015 er det 25 år siden, den første TV 2-julekalender blev vist, og i den lange tradition skriver ’Juleønsket’ sig nu ind som et nyt bud i genren. ’Juleønsket’ er en moderne nutidsfortælling, der handler om Julie på 12 år, som ønsker at holde juleaften med hele sin familie. Men begge hendes forældre skal arbejde 24. december. Julies ønske om at holde jul med HELE sin familie bliver hørt af engle, og den unge, rebelske engleaspirant Rafi får til opgave at opfylde Julies ønske. På jorden får Rafi hurtigt følgeskab af flere engle, der er på en hemmelig mission for at bekæmpe en dæmon. I løbet af december hvirvles Julie og Rafi ind i et stort eventyr om en dyb familiehemmelighed, engle, dæmoner og kampen mellem det gode og det onde.

Det Engle frem for Nisser vil opfylde 12-årige Julies ønske

I ’Juleønsket’ ønsker Julie på 12 år at holde juleaften med hele sin familie. Som sædvanlig ser den plan ud til at smuldre, da begge Julies forældre skal arbejde 24. december, og fordi Julies halvstoresøster, Mie, skal holde jul med sin mor i Sverige. Julies ønske om at holde jul med hele sin familie bliver imidlertid hørt af engle, og den unge, rebelske engleaspirant, Rafi, får til opgave at opfylde Julies ønske. På jorden får Rafi hurtigt følgeskab af flere engle, der er på en hemmelig mission for at bekæmpe en årtusinder gammel dæmon, der truer alle engle. I løbet af december hvirvles Julie og Rafi ind i et stort eventyr om en dyb familiehemmelighed, engle, dæmoner og kampen mellem det gode og det onde.

Igen er det kendte skuespillere i rollerne

I rollerne som Julie og Rafi ses Olivia Hillingsø og Jonathan Lindinger. I voksenrollerne ses bl.a. Esben Dalgaard, Signe Skov, Lærke Winther, Troels Malling og Johan Olsen. Englene spilles bl.a. af Sonja Oppenhagen, Morten Suurballe, Donald Andersen og Marjiana Jankovic. Desuden medvirker Rasmus Botoft, Christian Tafdrup, Neel Rønholt, Mia Lyhne, Allan Hyde, Thomas Hwan og mange flere.

Læs mere om Juleønsket her ➤